Visszatekintő

2022.07.04. 09:43

Patkányokat találtak egy szeghalmi sertéstelepen, Gyulán pedig lángra kapott a tarló

Ismét megnéztük a számokat. Mutatjuk a 26. hét legolvasottabb cikkeit.

Tarló és gabonatábla égett szerdán délután Gyula külterületén a 44-es út közelében.

A Körösladányi Mazsorett Együttes huszadik jubileumi gálaműsorát rendezték szombaton, a helyi Dr. Asztalos Miklós Művelődési Házban. A Körösladányi Napok keretében megtartott eseményt látványos felvonulás nyitotta a városban, majd a telt háznyi közönség figyelte a mazsorettek produkcióit.

Súlyos higiéniai problémákat tárt fel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Szeghalmon működő állattartó telepen, ezért felfüggesztette annak tevékenységét – közölte a Nébih szerdán az MTI-vel.

Kedden délután megérkeztek a németországi Kelheimbe annak a Békés megyei expedíciónak a tagjai, akik 1900 kilométert tesznek meg a Dunán, a Tiszán és a Körösökön a következő hetekben, majd július közepén érkeznek meg Köröstarcsára, illetve Békésre. A kis csapat négy hajóval vág neki a nem akármilyen kalandnak.

Ősszel átkerül Szarvasra a Gallfood kecskeméti üzemének vágási és csomagolási tevékenységének jelentős része. A tervezett lépésekről szerdán értesítették mind a Gallfood, mind pedig a Gallicoop dolgozóit. Az előzményekről és a munkaerő átvételről Muzsek Andrással, a Gallicoop Zrt. vezérigazgatójával, a Magyar Pulykaszövetség elnökével beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában