Időközi választás

2022.08.07. 21:12

A kormánypártok által támogatott jelölt nyert Orosházán

A kormánypártok által támogatott független jelölt, Gyapjasné Béres Enikő nyerte a vasárnapi időközi önkormányzati képviselőválasztást Orosházán.

Fotó: Csete Ilona

Négyen szálltak ringbe vasárnap az Orosházán, az 5. számú egyéni önkormányzati választókerületben kiírt időközi választáson. Függetlenként, a Fidesz-KDNP támogatásával indult Gyapjasné Béres Enikő; a Munkáspárt és az ISZOMM színeiben Ujj György Imre; a Momentum és a DK jelöltjeként Németh Sándor; a Mi Hazánk színeiben pedig Nagy Zsolt versengett a mandátumért.

Mintegy háromszázan adták le voksukat 
Forrás: Für Henrik

Több mint 2300-an voltak jogosultak a választásra, ők a Kossuth tér 1., a Könd utca 86. és a Töhötöm utca 46. szám alatti szavazóhelyiségekben járulhattak az urnák elé 6 és 19 óra között. Összességében 307-en vettek részt a voksoláson, ami 13 százalékos részvételt jelent: 302 érvényes mellett öt érvénytelen szavazólap került a ládákba.

A helyi választási bizottság határozata alapján eredményes lett az időközi választás – ismertette dr. Burai Mihály orosházi jegyző, a helyi választási iroda vezetője. A függetlenként induló – a kormánypártok által támogatott – Gyapjasné Béres Enikő kapta a legtöbb érvényes szavazatot, 184-et. Ujj György Imre (Munkáspárt-ISZOMM) 7, Németh Sándor (Momentum-DK) 81, Nagy Zsolt (Mi Hazánk) 30 voksot zsebelt be.

Azért tartottak a vasárnap a városban időközi voksolást, mert az 5. számú körzetet eddig képviselő momentumos Sebők Éva országgyűlési képviselő lett.

Gyapjasné Béres Enikő tehát a szavazatok 60 százalékát bezsebelve nyerte az időközi választást és szerzett mandátumot. Lapunk kérdésére megköszönte a választók bizalmát, kiemelte, igyekszik azt meghálálni. A kampány alatt folyamatosan kereste a körzetben élőket, és a további munkát is a személyes kapcsolatra, kommunikációra alapozza. Nem az üres szavak, hanem a valódi tettek híve, és azt szeretné megvalósítani a jövőben, amit a helyiek is szeretnének. Hangsúlyozta, lesz feladat bőven, igyekszik mindenre időt és sort keríteni. Megköszönte azt a munkát is, amit a másik három jelölt végzett – akiket partnernek tekint –; úgy véli, nekik is voltak jó ötleteik, és amennyiben a körzetben élők szeretnék, akkor azokban az ügyekben szintén próbál majd előrelépni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában