Barangoló Közhasznú Egyesület

2022.08.09. 07:31

Húsz napig barangoltak Végegyházán

A Barangoló Közhasznú Egyesület júliusban megtartotta a 12. barangoló bejárós táborát, ahol több, mint húsz végegyházi gyerek tölthetett el húsz napot térítésmentesen.

Cs. I.

A négy hét alatt jól összeszokott a kis csapat. A gyerekek és a táboroztatók is élvezték az együtt töltött húsz napot.

Forrás: BMH

Horváth Juditnak, az egyesület vezetőjének a beszámolójából kiderült, sokszínű elfoglaltságot állítottak össze erre az egy hónapra (környezetvédelem, egyészséges életmód, kézműveskedés, kirándulás).

A fára mászás soha nem múló divatja mellett sokat játszottak, színeztek, a levendula projekt keretében készítettek levendulabuzogányt. Túráztak a Száraz-ér mellett, megtervezték a Barangoló közösségi ház kerítésének a festését. A községi véradáson megajándékoztak minden véradót és szervezőt levendulacsokorral. Ahogy teltek a napok, születtek önálló programtervek: táncos, énekes produkciók, rendeztek Ki Mit Tud?-ot. Jártak a könyvtárban, ahol nemezeltek. Vajda Norbert polgármesterhez is ellátogattak, Birtáné Dobra Edit pedig a gyöngyfűzés rejtelmeibe vezette be a táborosokat. Gyebnár Tibor méhésznél is sokat tanultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában