Labdarúgás NB III. / galériával

2022.08.14. 16:30

Gáláztak a körösladányiak, az Előre II. pedig továbbra is gólképtelen

Miközben a Békéscsaba második csapata továbbra is pont és gól nélkül áll, addig az újonc Körösladány Miskolcon tartott gólfesztivált.

P. B.

Fotó: Kiss Zoltán

A Békéscsaba 1912 Előre II. a harmadik mérkőzését is elveszítette az NB III. Keleti-csoportjában, a továbbra is pont és szerzett gól nélkül álló lila-fehéreket az eddig nulla pontos és gól nélkül álló Eger győzte le három góllal. A Körösladány viszont rutinosan menedzselve a mérkőzést már 21 perc után mindent eldöntött a DVTK II. otthonában.

A csabai fiatalok a negyedik, hétközi fordulóban a Pénzügyőr SE vendégei lesznek szerda kora este, míg a Körösladány a Tiszafüredet fogadja a következő körben.

A harmadik Békés megyei résztvevő, a Füzesgyarmati SK vasárnap este fejezi be idénybeli harmadik bajnokiját a Hajdúszoboszló ellen hazai pályán.

DVTK II.–Körösladány MSK 0–5 (0–3)

NB III.-as mérkőzés. Miskolc, DVTK-edzőközpont, 100 néző. V.: Németh G. DVTK II.: Sándor K. – Oláh B., Ivánka, Dankó (Demeter N., 67.), Peisser (Hetyei, 46.) – Ferencsik, Mrva, Balázsi (Gulyás M., 67.) – Illés B., Benkő, Vincze D. (Kövesi, 73.). Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula. Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Szántó, 74.), Papp D., Wéber, Illés R. – Pusztai (Csicsely, 69.), Zelenyánszki (Palik, 80.), Ruzsa, Kisari (Farkas J., 74.) – Czirok, Burai D. I. (Murvai, 69.). Vezetőedző: Ekker Attila. G.: Burai a 4., Czirok a 17., Wéber a 21., Kisari a 63. és Csicsely a 88. percben. Körösladány jó: Wéber, Kertész, papp D., Illés R., Cirok, Burai, Zelenyánszki.

Zsivóczky-Pandel Gyula: – Voltak sérültjeink és rengeteg hiányzónk, de semmit nem akarok erre fogni. Óriási pofont kaptunk, amiből tanulnunk kell. Ez a felnőtt és az utánpótlás-futball között a különbség. Az első félidőben eldőlt az összecsapás, mert a hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Körösladány.

Ekker Attila: – Rögtön az elején gólt szereztünk, ami alapjaiban meghatározta a folytatást. Ezután is támadásban maradtunk, és az ellenfél térfelén történt labdaszerzésekből újabb gólokat lőttünk. Ezzel megalapoztuk a győzelmet, ezután már csak fegyelmezetten kellett játszanunk. Ezt a fiúk maradéktalanul végrehajtották, amiért dicséret illeti őket. Sok fajta forgatókönyv volt a fejünkben, de a legjobb valósult meg, így a helyi fiatalok már nem tudtak visszajönni a meccsbe. Más esetben sokkal élesebb találkozót játszottunk volna.

Békéscsaba 1912 Előre II.–Eger SE 0–3 (0–1)

NB III.-as mérkőzés. Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 210 néző. V.: Dobai. Békéscsaba II.: Tóth A. – Rajsli (Marik S., 46.), Sipaki (Boros T., 70.), Szabó Cs., Bor, Trescsula, Balla Pap Sz., Bónus, Babinyecz, Oláh Á. Edző: Szenti Zoltán, Nagy Sándor. Eger: Szalay A. – Burger, Papp K., Juhász G., Dobler, Kispál (Berki P., 90.), Hegedűs D., Hadnagy, Jónyer (Rébék, 62.), Simon A. (Bánik, 90.), Nagy G. (Mezy, 90.). Vezetőedző: Szekeres Adrián. G.: Simon A. a 12. és a 74. és Nagy G. a 66. percben.

Nagy Sándor: – Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, az eredmény ellenére is. Játékosaink akartak és jól futballoztak, ám a helyzetek kihasználásban problémáink akadnak és amíg ez nem változik, addig hiába várjuk a győzelmeket.

További eredmények: Kisvárda II.–Tiszaújváros 1–1 (0–1), Vasas II.–Debreceni EAC 0–1 (0–0), Debreceni VSC II.–BVS-Zugló 1–1 (0–1). A Füzesgyarmat–Hajdúszoboszló, a Hatvan–Pénzügyőr, a Putnok–Karcag, a Sényő–BKV Előre és a Tiszafüred–Jászberény mérkőzések lapzártánk után értek véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában