Békéscsaba

2022.08.15. 10:26

Tűzoltó apjuk példáját követi a testvérpár

Szolgálati jelet vehetett át a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tíz, illetve harminc éves szolgálatuk, valamint eredményes munkájuk elismeréseként Kovács Beáta és Gábor, akik édesapjuk, Kovács Mihály, az egykori békéscsabai tűzoltó példáját követve választották maguknak is ezen hivatást – adta hírül a napokban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

V. E.

Kovács Gábor és Kovács Beáta

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletezték, Kovács Beáta tűzoltó százados több mint tíz éve dolgozik a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, gazdasági szakterületen. Beáta bátyja, Kovács Gábor tűzoltó alezredes pedig beosztott tűzoltóként, 1992. június elsején kezdte pályafutását az akkori békéscsabai tűzoltó-parancsnokságon. A harmincéves szakmai pályája során szolgálatparancsnok-helyettesi, majd szolgálatparancsnoki beosztást töltött be, és 2020. február elsejétől a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományát erősíti széleskörű szakmai tapasztalatával.

Mint kiderült, nemcsak a rendvédelmi pálya és a tűzoltóság dobogtatja meg szívüket, hanem a természet is. Beáta szabadidejében szívesen túrázik, míg Gábor kertépítéssel foglalkozik. - olvasható a BM Orságos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában