A diáklányt 1991-ben rabolták el

2022.10.01. 12:45

Elhunyt Farkas Helga édesapja

Hosszas betegség után elhunyt Farkas Imre, az 1991. június 27-én Szeged és Orosháza közötti autóúton elrabolt gimnazista lány édesapja. Farkas Imre egy percig sem adta fel a reményt. Évtizedekig hitt abban, hogy szeretett lányát élve vagy halva megtalálja, az emberrablás tetteseit pedig bíróság elé állítják.

A delmagyar.hu írása szerint, 

alvás után fölébredek..., lövöldöznék legszívesebben. Kibírhatatlan ez a tehetetlenség. S hiába bírálom én ebben az ügyben a rendőrséget, a társadalmat, az emberek hozzáállását. Mindez már ilyen, ilyenné formálódott. Se jobb, se rosszabb nem lesz, ha én mocskolom őket. A feleségem kevésbé, én viszont bíztam a rendőrökben mindvégig. Azt hittem, jó szakemberek. Kiábrándultam

 – a kétségbeesett édesapa 1991. október 3-án, Helga névnapján nyilatkozta ezt a Délmagyarországnak, 98 nappal azután, hogy érettségiző lányát ismeretlenek elrabolták. A tettesek ellen országos hajtóvadászat indult.

Farkas Helgát ma is eltűnt személyként keresi a rendőrség 
Forrás: police.hu

Farkas Imre hegyeket mozgatott meg, hogy Helgát megtalálja. Miután megszakadt az emberrablókkal a kapcsolat, magánnyomozókat fogadott, és újsághirdetésekben üzent a zsarolóknak. A Danubius rádiót is megkereste, ahol akkoriban hatalmas összeget, egymillió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A kor népszerű kereskedelmi rádiójában a híreket követően, naponta három alkalommal sugározták a Helga édesapja és lányának elrablói között lezajlott telefonbeszélgetések felvételeit, hátha valaki felismeri a titokzatos zsaroló hangját. 

Farkas Imre lánya elrablásának idején és 2008-ban 
Fotós: DM

De minden szalmaszálba belekapaszkodott, még Uri Gellert, az akkoriban divatos parafenomént is Magyarországra csábította, hátha megérzéseivel helyes irányba terelheti a nyomozást. Nem sikerült neki. 

Kovács Lajos, az ORFK nyugalmazott rendőr ezredese, aki maga is hosszú évekig dolgozott az ügyön tavaly, az emberrablás 30. évfordulóján arra emlékeztetett, hogy 6-8 évvel később sikerült a rendőröknek az elkövetőket azonosítani. Helgát valószínűleg Cs. József és J. Benedek rabolta el. 

Farkas Helga holtteste viszont nem került elő. 

Farkas Helga 1991-ben tűnt el Szeged és Orosháza között 
 

Egy percre sem adtuk fel, mai napig nyomozunk. 1991. június 27-e óta mindent elkövetünk, hogy Helgát élve vagy halva megtaláljuk. Arra szerintem már nincs esély, hogy élve előkerülhet, bár az édesanyja érthetően még mindig bízik benne

 – ezt már 2008-ban nyilatkozta Farkas Imre a Délmagyarországnak. 

Az a célom, hogy a tetteseket gyilkosság miatt is elítéljék!

A szegedi diáklányt a rendőrség hivatalosan még mindig eltűntként keresi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában