Röplabda

2022.10.04. 16:08

A korábbi csabai ütő lát potenciált a válogatottban

A hosszú nyári válogatott időszak és versenysorozatok után az utolsó simításokat végzik a női Extraliga nyolc csapatánál az október 22-i bajnoki rajt előtt.

P. B.

Archív fotó

A klubok azon kerettagjai, akik a magyar nemzeti csapatban is szerepeltek az elmúlt hónapokban – így a legutóbb élvonalbeli ezüstérmes Békéscsaba feladója, Bagyinka Fanni, illetve centere, Pintér Andrea is – önbizalommal telve vághattak bele a munkába és az alapozásba az egyesületéknél, hiszen a női válogatott az újabb sikeres kvalifikációt követően jövő nyáron sorozatban ötödször lehet ott az Európa-bajnokságon. Mindez természetesen plusz motivációt adhat a hazai ligában szereplő magyar játékosoknak (is) az új idényben a bajnoki küzdelmek során, hiszen kiemelkedő teljesítménnyel kivívhatják a kerettagságot a következő kontinenstornán. A mieink szeptemberben Békéscsabán zárták az Eb-kvalifikációt Portugália ellen. 

A magyar együttes csapatkapitánya, a Békéscsaba színeiben 2015 és 2017 között két-két bajnoki és Magyar Kupa-aranyat, illetve Közép-európai Ligát is nyerő, ősztől az olasz Cuneóban légióskodó Szakmáry Gréta a közmédiának nyilatkozva elmondta: nagyon nagy sikernek tartja, hogy sorozatban ötödször is kijutottak az Eb-re, de úgy érzi, eljött az ideje annak, hogy ne elégedjenek meg ennyivel.

– Elértünk arra a szintre, hogy ne csak ott legyünk az Eb-n, hanem előre is tudjunk lépni. A tavalyi kontinenstorna óta generációváltáson is átestünk, sokat fiatalodtunk, de látok lehetőséget a csapatban. A legfontosabb, hogy a jövő évi viadalra fizikailag és mentálisan is készen álljunk majd – fogalmazott a 30 éves klasszis ütő, aki megjegyezte, neki személy szerint is nagy siker a sorozatban ötödik sikeres kvalifikáció, és nagyon motiváltan várja a következő nyarat, amikor természetesen szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon is. 

A jelenlegi magyar keretben egyébként csupán egy olyan játékos szerepel, aki 2015 óta mindegyik Európa-bajnokságon pályára lépett, és pályára léphet a jövő évi viadalon is – Szakmáry Gréta jelenti az állandóságot, aki már 119-szer játszott a válogatottban. 

A jövőre augusztus 15-től szeptember 3-ig tartó belga–észt–német–olasz közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének sorsolását november 16-án rendezik Nápolyban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában