Turizmus, vendéglátás

2022.12.08. 06:30

Gyula továbbra is nyitva tart, Békéscsaba pedig folyamatosan építi a Munkácsy Negyedet és a márkát

A turizmus-vendéglátás szektort már a koronavírus-járvány is hátrányosan érintette, a helyzetet pedig a háború tovább súlyosbította. A kríziskezelés, a rugalmas alkalmazkodás, illetve a szakmai információcsere minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír napjainkban. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátó Szakbizottsága Vozár Márton elnökletével Pósteleken ülésezett a napokban – ismertették a kamaránál.

Liucska Balázs

Jövőre újra kerékpáros fesztivált szervezhetnek Közép-Békésben /Fotók: MW/

A nehézségek ellenére Gyula kulturális intézményei és meghatározó turisztikai célpontjai nem tartanak téli szünetet. Az utazni, kikapcsolódni vágyókat a „Gyula nyitva van” kampány keretében hívogatják az elkövetkezendő időszakra – mondta el a Gyulai Turisztikai Egyesület képviselője az ülésen. Hozzátette: a talpon maradás zálogát az összefogásban, a szakszerű elemzéseken alapuló közös stratégia kidolgozásában és megvalósításában látják, amelyben az önkormányzat szintén nagy szerepet vállal. Bár az előjelzések szerint a kereslet a közeljövőben jelentősen visszaeshet, illetve átalakul, a fürdő szolgáltatásait tovább korszerűsítik, hogy a fizetőképes célcsoport igényeihez alkalmazkodjanak.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület képviselője ismertette a városban a Munkácsy Negyed eddig lezárult projektjeit, a soron következő kivitelezési szakaszának részeit, valamint az előttük álló márkaépítés elveit. Békéscsaba turisztikai szakemberei mindezek mellett az aktív turizmusban is nagy lehetőségeket látnak. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel tárgyalnak, hogy a kerékpáros fesztiválnak tavasszal a közép-békési térség adhasson otthont.

A szakbizottság ebben az évben is megvitatta a budapesti Utazás Kiállításon való részvétel kérdését, illetve tájékozódott a Békés Megyei Culinary Team szakács-világbajnokságáról, a kulisszatitkokról, a nyolcadik világversenyről.

Vozár Márton elnök elmondta, a szakbizottság folyamatosan dolgozik azon, hogy a megye turisztikai vállalkozásainak igényeit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiumának útján a jogalkotó felé is tolmácsolja. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé az adatszolgáltatás bevezetését a jogalkotó elnapolta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában