Csabagyöngye

2023.03.29. 16:54

A Tavaszi Fesztivál egyik nagy dobása lesz a NOX

Április 3-án veszi kezdetét a Tavaszi Fesztivál, a Csabagyöngye Kulturális Központban és társintézményeiben. A szerdai tájékoztatón elhangzott, olyan módon szeretnék a lezárások után megnyitni kapuikat, amely méltó az idén tíz éves intézményhez. A szervezők színes programok garmadájával várják majd az érdeklődőket több mint egy hónapig, a legtöbb látogatót megmozgató esemény pedig várhatóan a NOX koncert lesz.

Gyemendi Réka [email protected]

Forczek Győző és Benkóné Albert Katalin ismertette a programsorozat részleteit /Fotó: Gyemendi Réka/

A programokat Benkóné Albert Katalin, a Csabagyöngye Kulturális Központ kommunikációs koordinátora valamint Forczek Győző, az intézmény igazgatóhelyettese, a Tavaszi Fesztivál fesztiváligazgatója ismertette szerdán.

Forczek Győző kifejtette, a Csabagyöngye végre hivatalosan is kinyithatott a hétfői napon, azonban az ünnepélyes nyitás április 3-án lesz, ugyanis akkor indul a már nagy hagyománynak örvendő Tavaszi Fesztivál programsorozat. Mint mondta, idén tíz éves az intézmény, így a fesztivál egy ünnepélyes gálával veszi kezdetét. 

A Tavaszi Fesztivál több mint egy hónapig kínál majd színes, változatos programokat a csabaiaknak és az ide ellátogató érdeklődőknek. 

Forczek Győző úgy fogalmazott, mindig ez a legintenzívebb időszak a Csabagyöngye életében, ami a központi épület szempontjából összesen 23 programot jelent ez idő alatt. Hozzátette, ebben még nincsenek benne a Csabagyöngye intézményegységeiben rendezett események, illetve a kilenc társszervező kulturális intézmény programjai sem. Mindezekkel együtt az események száma meghaladja majd a negyvenet. 

A 23 program a főpületben nagyon színes lesz. Kiállításmegnyitók, komoly- és könnyűzenei koncertek, minden héten mással készülünk. A "nagy vállalkozások" fesztiválja lesz ez, hiszen az április 3-i gála a Csabagyöngye eddigi legnagyobb volumenű eseménye az elmúlt tíz évben. Ez egy több mint két órás, nagy műsor, nyolc fellépővel, két részben, nagy nevekkel és helyi előadókkal, utóbbiak nagymértékben kötődnek az intézményünkhöz ismertette a fesztiváligazgató.

Úgy folytatta, a gálán kívül van egy másik nagy vállalásuk,  amire nagyon készülnek, ez a NOX koncert április 16-án, ami várhatóan az érdeklődők számát tekintve is a Csabagyöngye eddigi legnagyobb volumenű koncertje lesz.

Forczek Győző néhány eseményt kiemelt a naptárból. Április 8-án lesz a Diákönkormányzati bál, ahova a középiskolásokat várják. A kiállításokra térve megemlítette az április 14-i szentendrei Vajda Lajos Stúdió kiállítását. A klubkoncertek tekintetében elmondta, április 22-én a Leander Kills zenekar koncertezik majd. Az igazgatóhelyettes örömét fejezte ki, hogy újra nemzetközi vizekre tudnak evezni, hiszen érkezik a Virsky Ukrán Nemzetiségi Táncegyüttes. Jövőbeli terveik között szerepel, hogy ezentúl újra, ahogy a járványhelyzet előtt is, évente legalább egy külföldi fellépőt el tudnak hozni az intézménybe. 

A komolyzenét a Filharmónia Magyarország és a Szimfonikus Zenekar Bartók Kórus képviseli majd a fesztiválon. Humoros előadással is készülnek, így érkezik Kovács András Péter önálló estje, illetve a L'art pour L'Art is új felállással. Mindezeken túl láthatja majd a közönség az Anyatigrisek című színházi előadást, a fesztivált pedig egy varázslatos produkcióval zárja május 5-én az Illúzió Mesterei showműsora.

A rendezvényre közel 6000 látogatót várnak csak a főépületbe. A műsorfüzet hamarosan elérhető lesz a Csabagyöngye Kulturális Központ honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában