Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2023.06.06. 08:13

Húszezer koszos, penészes tojásnak állták útját, békéscsabai telephelyre vitték

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai útját állták a közel 20 ezer koszos, penészes, jelöletlen tojással megrakott szállítmánynak – közölték kedden reggel a NAV-nál.

Ny. L.

Forrás: Shutterstock

A kockázatos rakomány szakértői vizsgálata egyértelműen megállapította, hogy a bizonytalan eredetű, és kétes állapotú termékek semmilyen formában nem kerülhetnek a háztartásokba.  

A pénzügyőrök a 47-es számú főúton egy magyar rendszámú teherautót ellenőriztek. A gépkocsi rakterében erősen szennyezett, penészes tyúktojásokat találtak, amiknek sem a héján, sem a csomagolásán nem volt semmilyen jelölés, és az árut nem kísérte származást igazoló irat.

A pénzügyőrök a rakományt bekísérték a Békés Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Intézetének békéscsabai telephelyére, ahol az ellenőrök megvizsgálták az élelmiszereket. Ezeket kivontak a forgalomból, és elrendelték a csaknem húszezer tyúktojás zár alá vételét.

A további eljárásban az illetékes hatóság várhatóan megsemmisítteti a tojásokat, és pénzbírságot szab ki a jogsértővel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában