Békéscsaba

2024.03.28. 06:35

Illatokkal, színekkel telt meg a Százszorszép óvoda a húsvétváró szakmai napon - videóval, galériával

Ünnepváró szakmai napot tartottak, valamint kiállítást is nyitottak szerdán a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában.

dr. Nagy Szilvia

– Békéscsabán havonta betekinthetnek az óvodapedagógusok egymás szakmai munkájába, szerdán a húsvétvárás, tavaszköszöntés jegyében a mi intézményünk tárta ki a kapukat, sőt, megnyitottuk az évszaki galériát is – mondta el Kócsi Sándorné intézményvezető. Hozzátette, tizennyolc telephely óvodapedagógusa érkezett hozzájuk látogatóba, a nyolc csoportjuk mindegyike készült valamivel. 

Hagyományos körjáték a galériaavatón
Fotó: Bencsik ÁdÁm

– A Katica csoportosok a tavaszi megújulás, növekedés jegyében virágot ültettek, aztán barkácsoltak. A Cica vegyescsoport hagyományos körjátékot és locsolkodást mutatott be népi ruhácskában. A Pillangó vegyescsoportnál kiskosárka készült, amibe a tojásokat, nyuszikat tették a gyerekek. Üdvözlőkártyát is készítettek, amit hazavihettek. A Vuk csoportosok már előre megsütötték a fonott kalácsot, aztán vendégváró tálat állítottak össze a szüleik által küldött alapanyagokból. A Bóbita csoportosok húsvéti dalt, játékot adtak elő, amit úgynevezett mintakövetéses módszerrel tanultak meg az óvónőktől. A Sünibe járó középsősök és nagycsoportosok tojástartót készítettek, tojást berzseltek és a tavaszhoz kapcsolódó logikai játékokkal játszottak. Az Őzikések szalvétagyűrűt alkottak, a Micimackó csoportban a legkisebbek ragasztották és rakták fel az előre kivágott formákat az ajtódíszekre – részletezte Kócsi Sándorné. 

Az óvoda emeletén megnyílt a tavaszi galéria is: Tóth Ágnes nemezmunkái ékesítik a teret. Elhangzott, a Bóbita csoport óvodapedagógusa a Békés Megyei Népművészeti Egyesület kötelékében tanulta meg tökéletesen a nemezelést és készített hasznos tárgyakat.  Interaktív előadás keretében bemutatta a gyerekeknek a gyapjút, valamint a technika egyszerűbb fortélyait és saját alkotásait. Az időszakos tárlaton helyet kapott török, főnixmintás- és szkítamintás párna, selyemberakásos gyapjúsál, óvó-védő háromszög dogacser, bőrtalpalt mamusz, szaunasapka, tulipános tároló, selyemszállal díszített barettsapka, hímzett válltáska, füzettartó táska, gyűrűcskejáték, elkapós ügyességi játék, valamint két harangocska is, amiket hangolt csengőhöz tudnak használni színkottaként. A gyerekek kézbe vehették a labdákat, karkötőket és a kesztyűbábokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában