Labdarúgás

2022.05.22. 08:00

A diósgyőri záróra már tét nélküli lesz

A DVTK labdarúgócsapata a mostani meccsel az NB II.-es folytatásra készülhet.

Berecz Csaba

Forrás: DVTK

A feljutásról lemaradt Diósgyőri VTK másod­osztályú labdarúgócsapata az NB II. 2021/22-es évadjának zárófordulójában, a 38. körben, vasárnap 18.00-tól a Budafoki MTE gárdáját fogadja a diósgyőri stadionban. 

Nem kerülhet vissza 

Az előző fordulóban, az FC Ajka ellen, idegenben 0–0-ra végzett a Diósgyőr, és ezzel matematikailag is biztossá vált, hogy nem kerülhet vissza az első osztályba. A találkozót követően a piros-fehérek vezetőedzője, Dragan Vukmir azt nyilatkozta, hogy nem volt elégedett játékosai hozzáállásával. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a trénertől: mi volt ennek az oka, illetve a Kecskemétnek a Haladás ellen elért győzelme után, ahogy szinte mindenki, így a diósgyőri labdarúgók is elkönyvelték, hogy ­maradnak a másodosztályban, mert ilyen nagy gólkülönbséget képtelenek ledolgozni? 

– Ez egy nagyon jó kérdés, sajnos én sem tudom, mi volt az oka annak, hogy nem volt megfelelő a hozzáállás, nem látok bele a fejükbe. A Soroksár elleni mérkőzéshez képest különösen nagy volt a visszaesés. A játékosoknak minden körülmények között harcolni kell a klubért, akkor is, ha úgy érzik, hogy eldőlt a sorsunk, és már tét nélküli a mérkőzés. Sajnos, voltak olyan labdarúgók, akik nem tettek meg mindent, de voltak olyanok is, akikre nem tudok panaszkodni, mert látszott, hogy akartak – felelte Dragan Vukmir, aki arra a kérdésre, hogy miben volt jobb a hajrában az alföldi csapat a DVTK-nál, mivel érte el a feljutást, ezt felelte: – A futball egy csapatjáték, nem egyéni sport. Véleményem szerint a Kecskemét csapatként volt jobb. 

Hogy milyen karakter 

Megkérdeztük azt is, hogy mi maradt vasárnapra a DVTK-nak, illetve hogy miként lehet motiválni a csapatot. 

– Nem értem, miért kellene bárkit külön motiválni. Mindenkinek meg kell mutatnia, hogy milyen karakter, és a klub számíthat-e rá a jövőben, vagy nem – reagált az edző. 

Azt is megtudtuk a trénertől, hogy Hegedűs J., Könyves és Szatmári öt sárga lap miatt nem léphet pályára a záráson, illetve azt is elmondta Dragan Vukmir, hogy rajtuk kívül vannak még olyanok, akik kisebb sérüléssel küzdenek, de hozzátette: bízik abban, hogy a mérkőzésig rendbe fognak jönni. 

Arról is érdeklődtünk a piros-fehérek szakvezetőjénél, hogy a lehető legjobb csapatot küldi-e pályára, vagy megnéz néhány olyan játékost is, akinek még nem biztos a sorsában, abban, hogy szükség lesz-e a játékára a jövőben. 

– Is-is. Igyekszünk a legjobb összeállításban pályára küldeni a csapatot, de lesz olyan is, aki eddig kevesebbet játszott, és most meg fogja kapni a lehetőséget – felelte Dragan Vukmir. 

Lezárul egy fejezet 

A DVTK edzőjét megkérdeztük arról: mi lesz a program a meccs utáni napokban, folytatódnak-e az edzések, ha nem, és a szabadságolás következik, akkor mikor indul a felkészülés a következő évadra? 

– Vasárnap véget ér a bajnokság, lezárul egy fejezet, hétfőn pedig elkezdődik egy új. A program már nyilvános. A játékosok kapnak 9 nap pihenőt, június 1-től két hét egyéni edzésprogram következik, június 15-én tesztekkel és felmérésekkel kezdünk, az igazi csapatmunka pedig június 20-án, hétfőn kezdődik. Én magam nem megyek szabadságra, itt leszek mindennap, hiszen nagyon sok teendőnk lesz a következő hetekben – mondta Dragan Vukmir, aki arra a kérdésre, hogy tudja-e már, hogy kik azok, akiket mindenképpen meg szeretne tartani, és kik azok, akik szinte biztos, hogy távoznak, ezt válaszolta: – Igen, már tudom. Hétfőn és kedden a klub vezetése le fog ülni tárgyalni minden játékossal, ezt követően tudunk majd neveket is mondani.

Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Póser – Polgár, Belényesi, Szeles, Bárdos – Szűcs K., Lucas, Oláh B., Keller – Eppel, Kocsis.

(A borítóképen: A piros-fehérek legutóbb döntetlent játszottak Ajkán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!