Gyermekét veszélyeztette

2022.08.09. 10:11

Forró víz és forró kávé ömlött a kisgyermek karjára Mérán

Az Encsi Járási Ügyészség védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott a 8 éves, nevelése, felügyelete és gondozása alatt álló kiskorú gyermekével, élettársával, és vele közös további négy kiskorú gyermekével egy mérai komfort nélküli, elhanyagolt lakás egy szobájában élt a vádbeli időben. 2020. január 7-én reggel a vádlott véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, amely ledöntötte a szintén a kályhán melegedő forróvizes edényt.

Az edényekből kiömlő forró víz és kávé a kályha mellett ülő 8 éves sértett jobb karjára ömlött, aminek következtében a jobb felső végtagon, a felkaron, a könyöktájékon az alkarra terjedően, a kézháti felszínen kiterjedt, részben hámfosztott, részben hólyagosodott, másodfokú, a testfelszín 6 százalékára terjedő égési sérülést szenvedett el, melynek gyógytartama 8 napon túli.

Nem vitte kontrollra sem 

A sértettet a helyszínre hívott mentő kórházba szállította, ahonnan vádlott 2022. január 11-én a sértettet saját felelősségére otthonukba vitte, ahol a rossz higiénés körülmények veszélyeztették a szövődménymentes gyógyulást, egy kialakulóban lévő gyulladásos szövődmény keletkezett. A vádlott a megadott időpontra nem vitte vissza kontrollra a gyereket, amely miatt a gyulladásos szövődmény korábbi fázisában nem tudtak beavatkozni. A beavatkozás vádlotti magatartás miatti eltolódása a gyógyhajlam romlását eredményezte, fennállt a könyökizület mozgásait érintő kóros hegesedés veszélye. Ezen magatartásával a vádlott súlyosan veszélyeztette gyermeke testi fejlődését.

Az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában