Hirdetés

2022.08.15. 10:45

Tökéletes biztonság felsőzár használatával

Ahhoz, hogy otthonodat minél nagyobb biztonságban tudhasd, érdemes olyan másodlagos zárakat is használnod, mint a felsőzár. Napjainkban még mindig a leginkább elterjedt betörési forma a zártörés. Próbáld megnehezíteni a behatolók dolgát több zár felszerelése, nagyobb fejtörést okozhat számukra.

Eszköz az extra biztonságért

A betörők munkájának lassítása érdekében érdemes kiegészítővel, extra védelemmel ellátni a bejárati ajtókat. A legátfogóbb zárkínálatot nyújtó zar-zarbetet.hu munkatársai azt javasolják, hogy egyik megoldásként a felsőzár-betétet alkalmazzuk e célra. A másodlagos zárbetétek beszerelése azért is lehet kiegészítővédelem, mert egy esetleges kulcselvesztés során nem szükséges mindkét zár cseréje, amennyiben a kulcsokat külön kulcskarikán hordjuk.

A felsőzár használata annyiban tér el a fő ajtózártól, hogy ennél nincs lehetőség kilincs felszerelésére. Kívülről kizárólag kulccsal nyithatóak, míg belül forgatógomb segítségével tudjuk az ajtót nyitni és zárni. A felsőzár-betétek fő célja tehát az ajtó rögzítésének és záródásának biztosítása.

A felsőzár-betét kiválasztása előtt több szempontot is érdemes figyelembe venned:

  • Minőség
  • Védelem típusa
  • MABISZ minősítés

A minőség, mint minden egyéb területen, a zárbetét kiválasztásakor is elsődleges. A masszív alapanyagból, speciális technológiával készült darabok ára ugyan magasabb lehet, mint az egyszerűbb kivitelezésű eszközöké. Azonban használatuk időtartama, illetve a betörésvédelem foka is magasabb, mint olcsóbb társaiké.

A védelem típusai

A zárbetét különböző védelmi fokozattal lehet ellátva. A fúrásvédelem az egyike ezeknek a típusoknak. Fontos tudnunk, hogy az ilyen biztonságtechnikai módszerrel ellátott zárak esetében a zárbetétek belsejében lévő keményfém nehezíti meg az eszköz kifúrását.

A bumping key védelem megléte során a kulcsütéses behatolás ellen speciális csapok kerülnek a zárbetétekbe. A betét hengerének kihúzását pedig a maghúzás elleni védelemmel ellátott felsőzár-betétek hivatottak megoldani. A kifinomultabb, manipuláció elleni védelemmel ellátott eszközök további biztonságot nyújthatnak számunkra.

A gombos zárbetétek használatakor az ajtó belső oldalán található elfordító gombbal tudjuk szabályozni a zár pozícióját. Praktikus ez a megoldás, hiszen így sokkal gyorsabban tudjuk a lakást elhagyni vész esetén, mintha a kulcsokkal próbálnák ajtót nyitni.

MABISZ minősítés

A MABISZ által bevizsgált és minősített zárbetétek elfogadottak a biztosítók által, így a biztosítás megkötésekor, és egy esetleges bekövetkezett kár idején ezzel kapcsolatban már nem lehet kifogásuk. A MABISZ a különböző zárbetétek vizsgálatakor pontosan meghatározza, hogy milyen fajta védelemmel rendelkezik az adott betét. Iránymutató lehet a vásárlás előtt ahhoz, hogy biztosan a tökéletes zárbetétet válasszuk.

Maximális biztonságunk érdekében javasoljuk tehát, hogy a másodlagos felsőzár felszereléséről se feledkezzünk meg.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában