Járőrszolgálat

2022.08.16. 13:00

Kerékpárral is szolgálatot teljesítenek Mezőkövesden

A nyári időszakban a mezőkövesdi rendőrök nem csak gépkocsival, valamint gyalogosan, hanem kerékpárral is teljesítenek szolgálatot.

Forrás: police.hu

A kerékpáros szolgálatellátás egyfajta ötvözete a gyalogos és a gépkocsizó járőrszolgálatnak, mely az állampolgárokkal való közvetlen kapcsolattartás hatékony módja, hiszen a kerékpárral szolgálatot teljesítő rendőr a gyalogosnál gyorsabban eljut olyan helyekre, melyet gépjárművel nehezebben vagy egyáltalán nem lehet megközelíteni. Mezőkövesden a nyári időszak végéig a turisztikailag frekventált helyeken kerékpáros járőrök is segítik a lakosságot. A rendőrök feladataikat speciális kerékpáros egyenruházatban látják el.

Forrás: police.hu

A kerékpáros rendőri szolgálat célja az állampolgárok sérelmére elkövetett bűncselekmények, szabálysértések megakadályozása és visszaszorítása, valamint a járművezetők és a kerékpáros közösség biztonságos közlekedésének elősegítése - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában