Vasút

2022.08.17. 12:16

Eltévedt a MÁV Miskolc és Fonyód között

„Szergejes előfogatot” is kapott a nem villamosított vonalra tévedt Ezüstpart expressz.

ÉM

Kedd délelőtt a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es vonat Érd-elágazásnál rossz irányban közlekedett tovább. A vonatnak Tárnok felé kellett volna mennie, azonban maradt a 40a vonalon, majd Érd állomáson is áthaladva Százhalombattán állították meg.

Dízel hajtásra volt szükség 

A MÁV-nál az a döntés született, hogy a fonyódi vonat kerülővel megy tovább: Pusztaszabolcson és Börgöndön át jut el Székesfehérvárra, ahonnan már újra a 30-as vonalon folytathatja útját, írja az Iho.hu. A Pusztaszabolcs–Székesfehérvár vonalszakasz nincs villamosítva, ezért a járat segítséggel tudott csak továbbhaladni, „szergejes előfogatot” kapott.

Forgalmi okot emlegetnek 

A hírek szerint a zavart az okozhatta, hogy a késő fürdősvonat a tervekkel ellentétben mégis a Százhalombatta felé közlekedő személyvonat előtt közlekedett, az irányítás azonban nem változtatott a vágányutakon. 

A Mávinform mindössze ennyit közölt: a Miskolcról Fonyódra tartó 15607-es Ezüstpart expressz forgalmi ok miatt kerülő útvonalon Pusztaszabolcs-Székesfehérvár érintésével közlekedett. A vonat végül 2 óra 10 perces késéssel ért Fonyódra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában