Jogerősen elítélték

2022.10.03. 11:51

„Mellkasára térdepelt és ököllel ütötte” - brutális verést kapott az alkalmi légyott után

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék első fokú ítéletet, ami így jogerőre emelkedett.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és a társaságában lévő nő 2020 februárjában Miskolcon, a vasúti pályaudvar közelében találkozott a sértettel. A nő megszólította a sértettet, rövid beszélgetés után egy közeli garázssorra mentek és a nő szexuális szolgáltatást nyújtott a férfinak, majd otthagyta. 

Később azonban a villamosmegállónál ismét összetalálkoztak mindhárman és szóba került, hogy a nőnek egy 20 ezer forintos bírságot kell megfizetnie, amiért a sértett megsajnálta, ezért ketten a közeli automatához mentek és a sértett 15 ezer forint készpénzt vett fel. Útközben újra találkoztak a vádlottal, aki miután megtudta, hogy a sértett még nem adta oda a pénzt, erőszakossá vált és követelőzni kezdett: a sértett férfit falhoz nyomta és bántalmazni kezdte, közölve, hogy „most meg fog halni”. A sértett próbálta elhagyni a helyszínt, de a vádlott a földre lökte és többször fejbe rúgta, mellkasára térdepelt és ököllel ütötte. A nő közben kérlelte, hogy hagyja abba, de a vádlott kifejezte, nem bánja, ha a férfi meghal. A bántalmazást követően átkutatta a sértett zsebeit és 22.000 forinttal távozott, hátrahagyva a földön fekvő, erősen vérző férfit, aki súlyos fejsérüléseket szenvedett. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a sértett nem halt bele a sérülésekbe. 

Feltételes szabadságra nem bocsátható

Az első fokon lejárt Miskolci Törvényszék 2022 májusában R. D. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt, mint többszörös visszaesőt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott és védője a cselekmény téves minősítése miatt enyhítésért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában