A 47. hét jelentősebb káresetei

2022.11.29. 09:00

Tragikus balesetek az M3-ason, családi házak lángokban megyeszerte

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 116 alkalommal riasztották, amiből 44 műszaki mentés volt.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Felborult egy személygépkocsi és kigyulladt a motortere Tiszatarján külterületén november 22-én. A mezőcsáti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű utasai sértetlenül elhagyták az autót. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltotta a tüzet, kerekeire állította és áramtalanította a gépkocsit, majd megszüntette a forgalmi akadályt.

Tűz keletkezett egy családi házban Bőcsön, a Rákóczi Ferenc utcában november 22-én. Miután a lakók észlelték a tüzet, megpróbálták eloltani, de nem jártak sikerrel. A lángokat, amelyek egy helyiséget érintettek, a miskolci hivatásos tűzoltók fékezték meg és fojtották el. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Megszólalt a szén-monoxid érzékelő egy családi ház konyhájában, Tállyán, a Petőfi utcában november 22-én. A jelzést követően a lakók azonnal elhagyták az épületet és bejelentették az eseményt a 112-es segélyhívó számon. A szerencsi hivatásos tűzoltók rekonstruálták a körülményeket, és mérőműszerrel megvizsgálták a levegő összetételét. Az egység megállapította, hogy a helyiségben működtetett, nyílt égésterű, gázüzemű fűtőberendezés miatt nőtt meg a levegő szén-monoxid tartalma.  Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Kazán mellett tárolt tüzelő gyulladt meg Ózdon, a Szentsimon úton november 23-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral megfékezték és eloltották a lángokat, amelyek körülbelül négy négyzetméteren érintették a kazánházban tárolt anyagokat. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből és sérülés sem történt.

Tehergépkocsival ütközött egy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 149-es kilométerszelvénynél, Mezőcsát térségében november 24-én. A balesethez Mezőcsátról, Mezőkövesdről és Tiszaújvárosból vonultak a hivatásos tűzoltók. Az egységek csörlővel és feszítővágóval kiszabadítottak egy embert az összeroncsolódott személygépkocsiból és átadták őt a mentőknek.

Elektromos meghibásodás miatt keletkezett tűz egy családi házban Sárospatakon, a Borsi úton november 24-én. A sátoraljaújhelyi és a tolcsvai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz. Az egységek légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, majd eloltották az előszobában lángoló berendezési tárgyakat és ruhaneműket. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből és sérülés sem történt.

Átszakította a szalagkorlátot és az oldalára borult egy mikrobusz az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 165-ös kilométerszelvénynél, Hejőkürt térségében november 26-án. A tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók áramtalanítást végeztek a járművön, majd kéziszerszámokkal és hidraulikus mentőszerszámmal kiszabadítottak egy embert a mikrobuszból, akit átadtak a mentőknek.

Kigyulladt egy családi ház födémszerkezete Kisrozvágyon, a Tulipán utcában november 26-án. A tűzesethez Cigándról és Sátoraljaújhelyről vonultak a hivatásos tűzoltók. Az egységek két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet, amely a konyha feletti födémrészt tíz, míg a tetőt öt négyzetméteren érintette. A tűzoltók három darab sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a házból és átvizsgálták az épületet. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Izzani kezdett egy családi ház kéményébe épített gerenda és tüzet okozott Sajókazán, a Petőfi Sándor utcában november 27-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskedővel érkeztek a tűzesethez, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, amelyek az egyik szoba feletti födémrészt és a tetőszerkezetet rongálták meg. A tűzben nem sérült meg senki, viszont az épület lakhatatlanná vált. A lakókat rokonok fogadták be éjszakára - adta hírül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában