Sikkasztott

2022.11.29. 10:15

Lenyúlta a bevételt a Covid mintavevő Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves nő ellen sikkasztás és lopás bűntette miatt.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a nő mintavevőként, egy gazdasági társaság alkalmazottja volt, amely cég szűrőkonténereket telepített és üzemeltetett. 
A Kazincbarcikán működő mobil szűrőhelyen a vádlott a tesztelésre érkező páciensektől levette a mintákat, majd az ellenértékként kapott összegeket minden munkanap végén összesítenie kellett, azt egy borítékba helyezve, a konténerben lévő széfbe kellett bedobnia.

Anyagi gondjai voltak 

2021. november hónapban azonban a mintavevő nő nehéz anyagi helyzetbe került, elhatározta, hogy gondjait a tesztelések bevételeiből fogja megoldani, így a pénzt tartalmazó borítékokat a munkaidő végén nem dobta be a gyűjtésre szolgáló széfbe, hanem 7 különböző időpontban, 2022. február elejéig esetenként mintegy 40 ezer forinttól több mint félmillió forintig terjedő összegben hazavitte.  

2022. január végén, az egyik napon a kolléganője által a széfbe elhelyezett bevételt a bedobó nyíláson keresztül kipiszkálta, és ezt a borítékot is hazavitte. A vádlott így összesen másfélmillió forintot meghaladó összeget tulajdonított el, és fordította saját céljaira.

Betörést hazudott 

Azonban tartott attól, hogy amikor a cég képviselője eljön a bevételekért, lelepleződhet, ezért 2022. február hónap elején olyan bejelentést tett a rendőrségen, hogy a szűrőpontba betörés történt.  

A nyomozó hatóság viszont az ügyet kivizsgálva, a betörés lehetőségét kizárta és a vádlott ellen külön büntető ügyben feljelentést tett hatóság félrevezetésének vétsége miatt. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában