16. alkalommal szervezik meg

2022.11.30. 15:08

Országos Vasutas Véradó Napok – Miskolcon is adhatnak vért az önkéntesek

További 13 városban van lehetőség a véradásra a 16. Országos Vasutas Véradónap keretében.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: LightField Studios

A MÁV a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülettel (VOKE), a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve 16. alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot. A működő egészségügyi ellátáshoz szükség van a vérkészletek folyamatos feltöltésére is, amelyhez idén öt időpontban, országosan 14 helyszínen járulhatnak hozzá az önkéntesek.

December 2-án, 6-án, 9-én, 14-én és 17-én országosan 14 helyszínen (Budapest, Debrecen, Dombóvár, Dunakeszi, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely) várják a véradás egészségügyi feltételeinek megfelelő vasutasokat, utasokat és civil lakosokat, akik hozzájárulhatnak az ünnepek alatti kiegyensúlyozott és folyamatos vérellátáshoz. Az esemény szervezői a szeretet ünnepének közeledtével az önzetlen segítségnyújtás fontosságára, az utasok és a vasutasok összefogásának jelentőségére szeretnék felhívni a figyelmet. Elég egy óra, hogy életet mentsünk!

Miskolcon december 2-án 10:00-13:00-ig a Műszaki Klubban (3530 Miskolc Kinizsi u. 21.) van lehetőség a véradásra.

Aki szeretne vért adni, a helyszínre vigye magával személyi igazolványát, taj-kártyáját és lakcímigazolványát. A pandémia miatt a véradási folyamat fokozott körültekintést igényel. Az Országos Vérellátó Szolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a véradóeseményeken biztonságos környezetet biztosítson mind a véradók, mind munkatársai számára, de a szervezők szeretnék külön felhívni a figyelmet arra, hogy csak az menjen vért adni, aki teljesen egészségesnek érzi magát! A koronavírus miatt bevezetett megelőző intézkedésekkel és az irányadó elvekkel kapcsolatban kérik, tájékozódjon véradás előtt.  

A véradás további időpontjairól és helyszíneiről itt tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában