Sorozatbűnöző

2023.01.26. 10:32

Négyszer lopott, egyszer rabolt Sárospatakon

Előbb pizzát kért, aztán már a telefont is követelte, végül a pénzét is elvette áldozatától.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség rablás bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2022. július 27-e és 29-e között Sárospatakon négy embertől lopott, majd kirabolt egy férfit. A férfi az ingatlanokba betört, majd különböző szerszámokat, használati tárgyakat és kerékpárt tulajdonított el. 

Mindezek után 2022. július 29-én kora reggel egy sárospataki pékség előtt leszólított egy munkába igyekvő férfit és egy pizzaszeletet kért tőle. Miután a megszólított ennek eleget tett, a vádlott a telefonját is kérte, azonban azt már nem kapta meg, mire pénzt kezdett követelni és veréssel fenyegette meg a férfit. A megtámadott továbbindult a támadó követte, majd mikor utolérte, kikapta az éppen telefonáló férfi kezéből a mobiltelefonját. A másik próbálta visszavenni a készüléket, ám az agresszív támadó belökte őt egy bokorba és többször ököllel megütötte a fején. Végül a férfi övtáskájából kivett 370 forintot, majd azzal és a telefonnal együtt távozott a helyszínről.

Letartóztatásban van 

A sértett férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását és a sértettek által előterjesztett polgári jogi igények elbírálását indítványozta a bíróságnak. A vádlott letartóztatásban várja a bíróság döntését.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában