Eredmény

2023.01.26. 11:38

Ezt találja most, ha Miskolctapolcára látogat - fotókkal

A karbantartás befejeződése után újra várja a a vendégeket a Miskolctapolca Barangfürdő.

Szaniszló Bálint

Fotó: Ádám János

Veres Pál, Miskolc polgármestere január 19-én, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági ülése után jelentette be, hogy a karbantartási munkálatok befejeződését követően január 26-tól ismét várja vendégeit az európai hírű fürdő. A városvezetői szándék az, hogy egész esztendőben a fürdőzni vágyók rendelkezésére álljon a Barlangfürdő. A gazdaságos működtetés érdekében az év során többször is áttekintik közösen a fürdő helyzetét.

A Miskolctapolca Barlangfürdő újranyitásról szóló bejelentés után Veres Pál polgármester Facebook-oldalán így árnyalta a helyzetet: "Most olyan időket élünk, amikor a magyar települések sorra kényszerülnek az elszabadult energiaárak és rezsidíjak miatt bezárni a legnevesebb és legnagyobb múlttal, ismertséggel bíró fürdőket is. Miskolcon azonban rengeteg egyeztetés és erőn felül teljesítve átdolgozott napok és hetek után nyitva tudtuk tartani a Barlangfürdőt. Azt azonban még a legjobb szándék, és a legmegfeszítettebb munka ellenére sem tudja a jelenlegi helyzetben szinte egyetlen magyar város sem garantálni, hogy valamennyi intézmény és sportlétesítmény folyamatosan nyitva tartson, hiszen csak a rezsidíjak emelkedése milliárdos pluszköltségeket ró az önkormányzatokra. Így van ez Miskolcon is."

Kálvária 

Mint ismeretes, október 3-án jelentette be a város, hogy – a megnövekedett energiárak miatt – bezárják a Miskolci Fürdők Kft. által üzemeltetett Selyemréti Strandfürdőt és az Ellipsum Élményfürdőt. Őket egy hét ráhagyással, október 10-én követte a Miskolctapolca Barlangfürdő. Utóbbi bezárása kiverte a biztosítékot a tapolcai szállásadók és vendéglátók körében. Az újranyitás lehetőségéről, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közbenjárásával tárgyalásokat kezdett a városvezetés az érintett helyi vállalkozókkal. A megállapodás az volt, hogy a Barlangfürdő január 8-ig történő működtetéshez szükséges mintegy 60 millió forintot összeadják a felek.   

Az első - január 8-ig tartó - etapban az önkormányzat a városvédelmi alapból mintegy 42 millió forinttal járult hozzá a Barlangfürdő üzemeltetéséhez. Az októberben született megegyezés alapján eldöntött 20-25 millió forint helyett a helyi vállalkozók kevesebb, mint 6 millió forinttal járultak hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában