Jegyzet

2023.01.28. 20:00

Újranyitva

Pap Gyula

Pap Gyula

Fotó: ÉM

Igazán nem lehet panaszunk arra, hogy turisztikai látványosságokban szegény lenne szűkebb pátriánk. Elég csak Lillafüredet említeni. Vagy ott van Bánkút, Jávorkút, a Diósgyőri vár, az Avasi kilátó és természetesen Miskolctapolca, szívében a barlangfürdővel - a teljesség igénye nélkül végezve a felsorolást. 

Igazi lokálpatriótaként mindről el tudnánk mondani, hogy mitől lehetne még jobb. És van is akarat a szebbítésre, fejlesztésre. 

Gyakran kapjuk magunkat azon a felismerésen, hogy az esetenként gazdagabbnak tűnő régiók mégis mennyivel szűkösebben vannak ellátva ezekkel a kincsekkel.

Valójában akkor cselekszünk helyesen, ha nem csak számon tartjuk, hanem használjuk is ezeket a lehetőségeket. A megerősödő turizmus, mint iparág talán fontosabb is mint egy-egy látványosság a fotóalbumban.

A fokozott energiaproblémák ellenére újraindult barlangfürdő miatt is jogos az aggodalom és a remény, hogy tartós lesz az újraéledés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában