Ivóvíz

2023.03.28. 18:00

Ezért számláz másként április 3-től a Mivíz

Az alacsony fogyasztású ivóvízfelhasználókat érinti a változtatás.

ÉM

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Vízmű (Mivíz) Kft. április 3-i hatállyal módosítja számlázási rendszerét. A lakossági felhasználók azon körében, akiknek a fogyasztása kéthavonta nem éri el a 9 köbméteres minimum mennyiséget, annak a továbbiakban nem állítanak ki számlát. Amennyiben a következő rendes leolvasási időszakban az együttes fogyasztás már meghaladja a minimum 9 köbméteres szintet, úgy a számlát az eddigi módon készítik el.  

Ez azt jelenti, hogy a nagyon alacsony fogyasztású felhasználók esetében a korábbi gyakorlattól eltérően várható, hogy az évi 6 darabról évi 4-5 darabra csökkenhet a számlák mennyisége. Amíg a fogyasztás nem éri el a 9 köbméteres minimum szintet, számla sem keletkezik, így addig az ideig természetesen fizetési kötelezettség sem terheli a felhasználót - húzták alá. Hozzátették: A módosítás nem érinti az online számlával fizetőket és a nem lakossági felhasználókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában