Labdarúgás

2023.04.01. 07:05

Veréb Gyuri kijött a kórházból

Saját lábán hagyta el a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházat a DVTK Aranycsapatának tagja.

Veréb György egy hét múlva már a helyén szeretne ülni a stadionban

Fotó: Kozma István

A múlt vasárnap került kórházba Veréb György, a DVTK Aranycsapatának legendás kapusa. A köztiszteletben álló sportember pénteken már el is hagyta a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórházat, ahol hétfőn sikeres műtétet hajtottak rajta végre. 

– Köszönöm jól vagyok, a beavatkozás sikeres volt, a jobb térdem került kés alá, a ballal ugyanilyen műtéten már átestem, és bár ez a mostani egy picit hosszabb ideig tartott, de rendben vagyok – nyilatkozta Veréb György, majd így folytatta: – Fontosnak tartom elmondani azt, hogy hosszan tartó labdarúgó- és edzői pályafutásom során, a sportsérülések nem kerültek el, és az ezek miatt kialakult, előre haladott térdízületi problémáim miatt került sor protézis beültetésre. A műtétet a vármegyei kórházban, dr. Ungvári Gábor főosztályvezető által vezetett traumatológiai osztályon végezték el, és nem szokványos módon, az orvosi team tagja volt a fiam, dr. Veréb Viktor, aki ortopéd és traumatológus orvosként dolgozik az osztályon. Az, hogy a felépülés első szakasza a vártnál gyorsabb volt, abban a K részleg minden dolgozójának szakmai tudása és segítő készsége benn van. Köszönöm szépen mindenkinek, amit értem tett.

Miskolc díszpolgárának elmondása szerint mostantól otthonában lábadozik, a rehabilitáció következő szakaszában egy géppel, 120 fokos hajlító gyakorlatokat kell végeznie.

A 74. életévét taposó egykori futballkapus arra a kérdésre, hogy mikor láthatjuk viszont DVTK meccsen, ezt felelte: 

A következő hazai bajnokin, a jövő héten vasárnap, a Békéscsaba ellen szeretnék kint lenni, és szurkolni a csapatnak, hogy ebben az évadban sikerüljön kiharcolni a feljutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!