Nehéz helyzet

2023.04.01. 19:46

Megszólalt a 37-esen történt baleset egyik érintettje: ez okozta az ütközést (fotókkal)

Portálunknak beszélt arról, hogy mi is történt, mégpedig azért, hogy mások okulhassanak a szerencsétlen esetből.

Baleset a 37-esen

Fotó: Olvasó

Pénteken a 37-es főúton, Bekecs térségében, Miskolc irányába, összeütközött két személyautó, számolt be a történtekről portálunk az Útinform információi alapján. A 27-es kilométernél a külső sávot lezárták a helyszínelés és műszaki mentés idejére.

Baleset a 37-esen.
Baleset a 37-esen.
Fotós: Olvasó

Portálunknak sikerült felvenni a kapcsolatot a baleset egyik résztvevőjével, aki a vétlen volt az esetben, bár mint elmondta: szerencsétlen baleset volt, amelyben mindenki rosszul járt és nem tud haragudni a vétkes sofőrre sem.  

„Személyi sérülés nem történt, a diagnózis szabálytalan előzés, a vétkes mindenben együttműködő volt én nagyon sajnálom őt. A szomszédját a debreceni kórházból szívinfarktus gyanúval úgy küldték el, hogy menjen a miskolci, megyei kórházba. A vétkes sofőr ajtaján bekopogott a szóban forgó szomszéd, és megkérte, hogy vigye be a kórházba. A vétkes sofőr sohasem vezetett még automata váltós autót, és előzés közben, pontosabban visszasorolás közben a fékre lépett a kuplung helyett, ami ugye az automata váltós autóban nincs. Szegény így szinte azonnal megállt előttem, én pedig hiába fékeztem már, összeütköztünk. Rendőrt hívtam és mentőt a szóban forgó szomszédnak, hogy bejusson a kórházba, hiszen oda igyekeztek. A vétkes elismerte a teljes felelősséget a balesetért, az autókat pedig autómentő szállította el. Személy szerint nagyon sajnálom a szegény sofőrt, aki csak segíteni szeretett volna. Ha a debreceni klinikán mentővel küldik át, vagy ha ő maga mentőt hív, most egyik autónak sem lenne baja…” - mondta el a neve elhallgatását kérő olvasónk.

Hozzátette azt is, hogy minden a balesetben érintett személy prügyi lakos, de a többieket sem szeretné megnevezni. Azért osztotta meg a történetüket, hogy tanulságul szolgáljon másoknak is: mindenki hívjon mentőt magának, és ne másokat hozzon nehéz, kellemetlen helyzetbe. „Azt tanítják ugyan, hogy életmentés céljából segítsünk, de ez sokszor még nagyobb veszélyt hordoz. Stressz, rutin hiánya és hát a felelősség” – tette hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában