Mielőtt túl késő lenne

2024.03.28. 10:31

AVATAR, a drogok elleni küzdelem módja

Az AVATAR projekt célja a drogfogyasztás megelőzése és visszaszorítása a tinédzserek körében.

A miskolci Fazekas Oktatási Alapítvány a romániai Eximia Consulting Kft-vel együttműködve az Erasmus+ program keretén belül egy olyan alkalmazás létrehozását tűzte ki célul, amelyre egyre nagyobb igény mutatkozik az újabb kihívásokat elénk állító mai világban. Az AVATAR nevű innovatív alkalmazás létrehozására az „AVATAR projekt - A kábítószer elleni küzdelem módja” (No. 2023-2-RO01-KA210-VET-000179665) keretén belül kerül sor, célja a drogfogyasztás megelőzése és visszaszorítása a tinédzserek körében.

A legfontosabb, hogy az iskolákban dolgozó szakemberek időben felismerjék, beazonosítsák, ha egy tinédzser drogot fogyaszt. Szorosan együttműködnek a rendészeti szervekkel a tinédzserek kábítószer használatának megelőzése és leküzdése érdekében. Fontos az oktatási intézmények kapacitásának növelése a tinédzserek körében történő drogfogyasztás visszaszorításában.

Az AVATAR alkalmazás egy olyan láncszem az iskolai kábítószerhasználat jelenségének holisztikus megközelítése felé, amely több esélyt teremt a tinédzserek megmentésére, mielőtt túl késő lenne.

 

A romániai Hunyad megyében, Petrozsényben került sor a pályázat első részének lebonyolítására, valamint a nyitó alkalom megtartására 2024. március 18-22. között. A főpályázó Eximia Consulting Kft meghívásának eleget téve vett részt az alkalmon a Fazekas Oktatási Alapítvány ötfős csapata. A Hunyad megyei Déván és Petrozsényben alkalmuk nyílt konzultálni az iskolai segítőkkel az aktuális problémákról, a lehetséges megoldásokat keresve. Ezt követően a petrozsényi Egyetemen a különböző intézményvezetők és a rendészeti szervek képviselői körében vitathatták meg ugyanezt a tematikát.

A megoldás keresésében mindnyájan egyetértettek abban, hogy a segítségnyújtás többféle csatornán is érkezhet, a lényeg, hogy legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában