Veszély

Balesetveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb tere, és az is marad

Létrehozva: 2022.10.06.

Továbbra sincs Karácsonyék „asztalán” a Flórián téri felüljáró felújításának ügye. Legalábbis ez derül ki abból a levélből, amit a BKK küldött a Metropolnak.

„A felújítás kapcsán a kiviteli tervdokumentációkat a BKK Zrt. elkészítette, azok rendelkezésre állnak. A kivitelezés a munkakezdéstől számítva nagyságrendileg egy évet ölel fel. A felújítás akkor kezdődhet el, amikor az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak” – írta válaszában a közlekedési társaság a Metropolnak, miután arról érdeklődtek, hogy a Flórián téri felüljáró felújításának többéves, fiókban porosodó terve, mikor valósul meg.

Korábban már Bús Balázs, Óbuda volt Fideszes polgármestere is nyílt levélben fordult a felüljáró kapcsán Karácsony Gergelyhez, ám a főpolgármester nem foglalkozott a levéllel, sem a lakosság érdekeivel. Tarlós István főpolgármester ideje alatt a városvezetés elkezdte a felújítás előkészítését, amit sikerült teljes mértékben befejezni. Karácsonyéknak már csak mellé kellett volna rendelnie a forrást. Ez azóta sem történt meg, pedig a felüljáró állapota kritikus már évek óta.

A BKK válaszából az is kiderült, hogy még mindig nincs pénz a kivitelezés mellé rendelve. Pedig a Karácsony-féle városvezetés már 2020-ban, rögtön kézbe vehette volna az ügyet, és elindíthatta volna a felújítást de nem tette. A covid okozta pandémia sem magyarázat a tétlenkedésükre, hiszen volt pénz. Csak nem erre fordították.

Fotó: Nagy Zoltan

 

Tarlós István, amikor leköszönt a főpolgármesteri posztról 200 milliárd forintot hagyott Budapest kasszájában. Ebből160 milliárd maradt értékpapírokban és 40 milliárd készpénz formájában.

 

Ebből a pénzből igazán kivitelezhették volna a kritikus állapotban lévő építmény felújítását. Karácsonyék úgy látszik nem találta elég fontosnak az ügyet.

Az egyre nagyobb gondot jelentő fővárosi forráshiánnyal kapcsolatban dr. Bagdy Gábor a Fidesz–KDNP képviselője korábban már megkongatta a vészharangot lapunknak: – Azt látni, hogy kisebb dolgok esetében nem spórolnak, a nagy összegeket igénylő projekteknél, működés finanszírozásoknál viszont sírdogálnak és a kormányra mutogatnak, hogy nem adnak pénzt. Eleve úgy tervezik meg az éves költségvetést, hogy a kormány támogatására számítanak benne, és bekalkulálnak olyan összegeket, amelyekről semmiféle tárgyalás nem volt a kormány és a főváros között – mutatott rá a képviselő.

Tavaly májusban a felüljáróról az Aquincumi Múzeum által fenntartott Fürdő Múzeumnál hullottak gyermekfej nagyságú betondarabok. A fővárosi utak, hidak és felüljárók karbantartásáért felelős Budapest Közút Zrt. akkor azt közölte „a hidak dilatációs szerkezetei áznak, esős, hideg időben rendszeresen kitöredeznek balesetveszélyt, károkat okozva. A támaszok, fejgerendák és az előregyártott gerendákat megtámasztó rövid konzolok szintén áznak, a kilátszó acélbetétek erősen rozsdásodnak.”

Fotó: Nagy Zoltan

Legutóbb a múlt héten szakadtak le ökölnyi darabok a felüljáró Kórház utcai területnél. Sérülés szerencsére nem történt, de egyre aggasztóbb a helyzet a gyalogosok és az autósok számára. Ráadásul az aluljáróban található a római kori Fürdő Múzeum, ami ugyancsak jelentős veszélynek van kitéve. A BKK úgy tájékoztatta a Metropolt, hogy a lezárás a betonleválással érintett rész átvizsgálásának végéig lesz érvényben. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez meddig tart majd.

Akkor a lap megkérdezte az arra járókat, hogy mi a véleményük a kialakult helyzetről. A gyalogosok közül volt aki azt mondta, hogy csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Mária:

Szerintem csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Ferenc:

Hagyták elrohadni a Flórián téri felüljárót! Mindennap használom. Aggódom, bármelyik pillanatban leszakadhat.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086213_auto_resized.png
origo.hu

14 másodperc után meglőtte az év legviccesebb öngólját a válogatott focista - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711715113
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17092242_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090909_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090301_auto_resized.jpg
vg.hu

Vissza nem térítendő támogatással várják az otthonfelújítási programot – VG Podcast

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711715113
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082722_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Remegő hanggal jelentkezett be Ördög Nóra: támadás történt az Ázsia Expressz szállodájában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711715113
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1p7v0WWIfJgfw3caaqpXtxk0Bg3Byh3ANLOztvyMwWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ZjMzA4OWRjZDBjNDQ0ZDY5ODc3ZmMxZTlhODYzNmFj.jpg
Robbanás

Tragédiába fulladt a nagypéntek Budapesten, megrázó részletek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét