Helyi sport

2022.05.28. 09:00

Szépen búcsúzna a Makó és a HFC

Különösebb tét nélkül vághat neki a labdarúgó NB III. záró, 38. fordulójának a Makó FC és a Hódmezővásárhely. Előbbi az ezüstérmes Balassagyarmat, utóbbi a kieső, de még számolgató Mohács vendége lesz holnap 17 órától.

Becsei Dávid

Idegenben zárnak. Mindkét megyei futballcsapatra hosszabb utazás vár. Archív Fotó: Kuklis István

A bennmaradást illetően izgalommentes szezonon vannak túl a Csongrád-Csanád megyei NB III.-as labdarúgócsapatok a Közép csoportban. A Makó az elmúlt évek egyik legjobb szereplésével a dobogón kezdte a tavaszt, ha pedig holnap nyer, negyedikként zárhat.– Úgy vágunk neki ennek a hosszú balassagyarmati útnak, hogy szeretnénk tisztességesen helytállni. 

Az a célunk, hogy olyan szép színben tüntessük fel a klubot, mint amilyenben eddig tettük. Több sebből vérzünk, mert kevesen vagyunk, de szeretnénk meglepni az ezüstérmest. Egy győzelemmel bebiztosítanánk a negyedik pozíciónkat a tabellán, ami igazán örömteli lenne számunkra egy ilyen hosszú idényt követően – árulta el lapunk érdeklődésére Siha Zsolt, a Makó FC edzője, akinek munkáját hétfőn az 51. Az év sportolója gálán Az év edzője díjjal ismertük el. A hagymavárosiak több játékosa is sérüléssel bajlódik, többek mellett az idén tízszer betaláló Babolek térdműtét után lábadozik. Jó hír viszont, hogy a Gerjen ellen eltiltását töltő Varga Richárd visszatérhet. 

Veszélyes csapat vendége lesz a HFC. Bár a Mohács már kiesett, egyáltalán nem mindegy, mennyi ponttal teszi ezt, hiszen a nyári feltöltésnél akár még benn is maradhatnak. Parádés tavaszuk van, az ősszel hét pontot gyűjtöttek, a vásárhelyieket viszont már harmincról fogadják. 

 Remek tavasza van a Mo­hácsnak, ahol úgy gondolkodnak állítólag, hogy legjobb kiesőként akár még a feltöltésnél helyzetbe is kerülhetnek. Ezért biztosan extrán mo­­tiváltak lesznek ellenünk, de mi is egy sikerrel szeretnénk búcsúzni az idénytől. Ha sikerül, akkor a tizedik helyen végezhetünk, ehhez viszont az MTK vereségére is szükségünk van a Dabas ellen 

– jegyezte meg a HFC trénere, Antal Krisztián, aki sérülés miatt Povázsai­ra, Oroszra és Molnár Ádinra nem számíthat a bajnokság utolsó mérkőzésén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában