Helyi közélet

2022.05.28. 17:20

Kiderült mikor ér véget az egészségügyi dolgozók ingyenes utazása

delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

A Szegedi Közlekedési Társaság június 8-ig érvényesnek tekint minden májusi bérletet – tájékoztatott róla a Kft. a közösségi oldalán. Június 8-ig meghosszabbította a májusi havi bérletek érvényességét a Szegedi Közlekedési Kft. A döntés a tanuló, nyugdíjas, dolgozó és kisgyermekes bérletekre, valamint az elektronikusan megváltott bérletekre is érvényes. Az SZKT nemrég egyébként troli- és pótlóbuszokat vásárolt, a nyáron pedig a 3-as villamosvonal korszerűsítését is folytatják.

Ugyanakkor a 2021. évi CXXX. törvény utolsó módosítása értelmében a koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet 2022. május 31-ig van érvényben. A járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt lejáró okmányok 2022. június 30-ig lesznek használhatóak, ez idő után már az utazás során nem elfogadhatóak.

A veszélyhelyzet ideje alatt az egészségügyi dolgozók, és a koronavírus világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos-, egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatók, illetve a szociális ellátásban dolgozók ingyenes utazása a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig, azaz 2022. június 14-ig vehető igénybe a kormányrendeletben meghatározott igazolással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában