Megnyílt a Legendás vadnyugat kiállítás

2022.06.26. 09:04

Cowboyok és indiánok Szegeden a Múzeumok éjszakáján - galéria

A szeszélyes időjárás ellenére is tömegek voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakája programjaira Szegeden: 7000-en jártak a Móra Ferenc Múzeum kiállítóhelyein. Szombaton nyitották meg A legendás vadnyugat című kiállítást, nagy sikere volt a cowboyok és indiánok felvonulásának és a country koncerteknek is.

Delmagyar.hu

Múzeumok éjszakája Szegeden. Megnyitott a Móra Ferenc Múzeum új kiállítása is, melyet jelmezes felvonulás kísért. Fotó: Sándor Judit

Újabb sikerrel zajlott le a Múzeumok Éjszakája Szegeden: hétezren voltak kíváncsiak a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kínálatára - tudtuk meg a múzeum sajtóközleményéből. Az est főszereplője a cowboy-indián nemzetközi kiállítás volt, melyet délután az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének helyettes követtanácsosa nyitott meg.

A programok főszereplője a western világ volt: rodeó bikára ülhettek az érdeklődők, beülhettek az indián játszóházba, ahol arcfestéssel és különböző kézműves foglalkozással várták őket a múzeum régész munkatársai. Az estét country tánc és élőzene is színesítette a folyamatos tárlatvezetések mellett.

A Fekete házban egy fortélyos játéktárban ismerhették meg a látogatók a fizikai és biológiai érdekességeket, miközben a Joachim-kiállításon a SZTE zenész hallgatói muzsikáltak. A Vármúzeumban szintén folytak izgalmas tárlatvezetések és sokan voltak kíváncsiak a Móra-múzeum tetőkilátójára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!