Olasz embercsempész nőt is elfogtak

2022.08.07. 13:23

Kritikus a helyzet a határon

Összesen 473 határsértőt tartóztattak fel és 206 embert megakadályoztak a rendőrök abban, hogy Magyarországra lépjen illegálisan. Mindez csupán egy napon, szombaton történt.

Suki Zoltán

A migránsok nagy része Csongrád-Csanád megyében próbálkozik. Fotó: Karnok Csaba

Lassan már nincs olyan megye az országban, ahol ne bukkannának fel illegális bevándorlók, de még mindig Csongrád-Csanád megyében vannak a legtöbben. Az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap közölte a szombati, egész napos adatokat. Azt írták, hogy 0 óra és éjfél között Csongrád-Csanád megyében 333 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Deszken, Domaszéken, Kiszomboron, Kübekházán, Mórahalmon, Szatymazon és Szegeden.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 68 határsértőt találtak. Őket Balotaszálláson, Hódunán, Homorúdon, Kelebián, Kunbaján, Petőfiszálláson, Tompán és Vaskúton találták meg.

A dél-alföldi megyéken kívül találtak 28 határsértőt Győr-Moson-Sopron megyében, Győrben is. A rendőrök Tatabányán 12, Budapesten 1, Inárcson 12, Ócsán 5, Bátaszéken 7, Kőszegen 7 határsértőt tartóztattak fel.

Az illegális migránsok bangladesi, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Papírjaik azonban nem voltak. Visszakísérték őket a biztonsági határkerítéshez.

Ugyanebben az időszakban Csongrád-Csanád megyében és Bács-Kiskunban a rendőröknek és a katonáknak sikerült 206 embert megakadályozni abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen. Szombaton embercsempészés miatt is több ember ellen indult büntetőeljárás. Az egyik embercsempészt az M5-ös autópályán, Inárcsnál kapták el. A szerb férfi kocsijában 12 migránst találtak. Egyelőre viszont megúszta az a férfi, akinek a kocsiját Fertőszentmiklóson találták. Az autóban 22 afgán, pakisztáni és bangladesi állampolgár volt, de a sofőr elmenekült.

Nem volt ilyen szerencséje annak a szerb férfinek, aki Lajosmizsén akart megszökni a rendőrök elől. A férfi nem állt meg, amikor a rendőrök arra intették, hanem tovább hajtott Tatabánya irányába. Végül az M1-es autópályán sikerült megállítani. A gépjármű vezetője akkor is megpróbált elmenekülni a helyszínről, de elkapták.

A Csongrád- Csanád megyei Rendőr-főkapitányság járőrei pedig Ásotthalmon fogtak el egy olasz nőt, aki 8 afgánt próbált Nyugat-Európába csempészni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában