Kiderült a testület névsora is

2022.08.07. 20:48

Ambrus István Mártély új polgármestere

Kovács Erika

A mártélyiak a változásra szavaztak. Ambrus István (balra) a település új polgármestere. Fotó: Kovács Erika

A Választás.hu oldalon megjelent a mártélyi időközi választás eredménye. Ambrus István 407 érvényes szavazatot kapott, ami 67,16 százalékos eredmény, Putz Anitára pedig 199-en voksoltak, ez az érvényes szavazatok 32,84 százaléka.

A településen azért kellett időközi választást tartani, mert április 27-én a testület feloszlatta magát. Két független polgármester-jelöltre, Ambrus Istvánra és Putz Anitára adhatták voksukat a mártélyiak, valamint 15 ugyancsak függetlenként induló képviselő-jelöltre.

A hatfős képviselő-testületbe Pótári Mihály (53 szavazat), dr. Szöllősi Sándor (312 szavazat), Szín Dániel (299 szavazat), Apró Mária (293 szavazat), Vacsi Irén (244 szavazat) és Mátrai-Székely Beáta (234 szavazat) került be. Közülük az új polgármester csapatát Apró Mária, Pótári Mihály és Szöllősi Sándor erősíti.

Korábban írtuk: 

Hatalmas fölénnyel nyerte meg az időközi választást vasárnap Mártélyon Ambrus István független jelölt. A településen azért kell időközi választást tartani, mert április 27-én a testület feloszlatta magát. Összesen 1039 lakos járulhatott urnához, bár lapzártánkkor még nem volt hivatalos adatunk a részvételről, de információink szerint 609-en éltek a lehetőséggel.

Két független polgármester-jelöltre, Ambrus Istvánra és Putz Anitára adhatták voksukat a mártélyiak, valamint 15 ugyancsak függetlenként induló képviselő-jelöltre. Még nem volt hivatalos a végeredmény, de úgy tudjuk, 60 százalékos részvétel mellett Ambrus István magabiztosan, 67 százalékkal nyerte meg a választást. Az új polgármesternek Putz Anita, a település eddigi polgármestere, néhány perccel később pedig Lázár János országgyűlési képviselő, építési és beruházási miniszter is gratulált.

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában