Letartóztatásukat indítványozták

2022.08.08. 09:07

Apa és fia raboltak ki illegális határátlépőket

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik csütörtök este raboltak ki gáz riasztófegyverrel és gázsprayvel 4 illegális határátlépőt.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határtérségben 2022. augusztus 4. napján este 8 óra körül, amikor több illegális határátlépőre lettek figyelmesek. Az apa és fia ezután odaléptek a sértettekhez és egy gáz riasztó fegyverrel valamint egy gázsprayvel „money, phone” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. Azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázsprayvel le is fújták. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dínárt és mobiltelefonokat tulajdonítottak el a gyanú szerint.

A fentieket követően a gyanúsítottak a rendőröket értesítették, az illegális határátlépőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, míg a mobiltelefonokat eldobálták.

A többrendbeli, minősített rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a két férfi letartóztatását. A bíróság végzése egyikük vonatkozásban nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelenttettek be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában