Hulladékszállítás

2022.08.08. 17:30

Szegedről is elvitetné a szemetet a MÁV

S. Z.

Illusztráció: Török János

Hulladékok átvételére, elszállítására és kezelésére írt ki a napokban közbeszerzési eljárást a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. A pályázat egy sor más pályaudvaron kívül érinti a szegedi állomást is, illetve az itteni raktárakat. Azt írják, hogy a Járműbiztosítási Igazgatóságok és a Területi Személyszállítási és Vontatási Igazgatóságok raktárjaikban található veszélyes és nem veszélyes hulladékokat kellene kezelnie a majdani nyertesnek. 

A régiókra szeletelt igazgatóságok közül a szegedi a Közép Régióban szerepel Budapesttel, Szolnokkal, Hatvannal, Balassagyarmattal, Szentessel, Kecskeméttel és Békéscsabával együtt. Ebből a régióból kétévente 186 ezer 767 kiló hulladékra számítanak, amire 24 millió 665 ezer 200 forintot költenének, nettóban. A hulladékok mérlegelése, szállításra való előkészítése és szállító járműre felrakása, gyűjtése és kezelése lesz a nyertes feladata.

Azon túl, hogy elvitetik a szemetet, a MÁV a levegőtisztaság-védelem területén is próbál előrelépni. Azt írják, hogy a káros anyag kibocsátások jelentősen, az országos átlagot meghaladóan csökkentek, teljesítve ezzel a nemzetközi követelményeket is. Külön kiemelendő a CO2, halogénezett és más illékony szénhidrogének kibocsátásának csökkentése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában