Napszínes

2022.08.15. 11:10

Falusi kakasviadal Kambodzsában

A.T.J.

Egy korábbi írásomban esett arról szó, hogy utazásaink során egyrészt ne ragaszkodjunk makacsul a terveinkhez, legyünk rugalmasak. Másrészt pedig igyekezzünk bepillantani a helyiek mindennapjaiba. Egy kellemes nyári napon, amikor épp Kambodzsában voltam, felfogadott helyi, alkalmi kísérőm elvitt egy kis faluba Battambang közelében, ahol éppen kakasviadalt rendeztek a lelkes helyiek. Én egyébként ezt egy szóval nem kértem, eszembe sem jutott, hogy kakasviadal nézője leszek. Jó helyre hozott kísérőm, turista rajtam kívül egy sem volt, a helyiek pedig annyira bele voltak feledkezve a versenybe, hogy szerencsére észre sem vettek. A viadal több ringben folyt, volt, ahol enyhébb érdeklődés mellett zajlottak az események. Itt nem vérre ment a játék, nem volt fém sarkantyú erősítve a kakasok lábára, csak jól megtépték egymást.

A kakasviadal az egyik legősibb látványsport a világon. A sport az ókorban népszerű volt Indiában, Kínában, Perzsiában és más keleti országokban. Már hatezer éve, a Perzsa Birodalomban is rendeztek fogadásos versenyeket speciálisan kiképzett harci kakasoknak. A kakasokban természetes agresszió él egymással szemben, a tenyésztés és a kiképzés erre az ösztönre erősít rá.

 

 

Címkék#napszínes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában