Katasztrófavédelem

2022.08.16. 12:37

Tüzekhez, balesethez, szén-monoxidhoz riasztották a tűzoltókat

Delmagyar.hu

Fotó: Tóth Imre

Ahogy tegnap portálunk is beszámolt róla, egy családi ház padlásán háztartási hulladék, régi ágynemű és szigetelés égett Algyőn, a Kastélykert utcában. A tűzhöz riasztott szegedi hivatásos és algyői létesítményi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. A tűzesetben egy személy megsérült, és több másik riasztás is befutott a katasztrófavédelemhez a megyéből. 

Szeged-Kiskundorozsma külterületén négy hektáron száraz fű és olajfás terület, Tiszaszigeten, a Móra Ferenc utcában ezer négyzetméteren száraz fű és fólia hulladék, Szentesen, a Kistőke tanyák közelében kétszáz négyzetéteren, valamint Mindszent külterületén hat négyzetméteren száraz fű és avar égett. A lángok tovább terjedését a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók akadályozták meg.

Szatymazon balesethez hívták a szegedi tűzoltókat, a Neszürjhegyi kertsoron villanyoszlopnak ütközött egy személyautó. A hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Egy szegedi lakáshoz is riasztották a szegedi hivatásos egységet. A tulajdonos elesett és nem tudott ajtót nyitni. A tűzoltók felnyitották a lezárt lakást, majd az idős személyt átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik azonnal megkezdték az ellátást.

Hódmezővásárhelyen szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt hívták a város hivatásos tűzoltóit egy Szőnyi utcai lakóházhoz. Az egységek műszeres mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlan levegőjében. A fürdőszobában egy átfolyós vízmelegítő üzemelt, amelyet a gázszolgáltató szakemberei kizártak a fogyasztásból. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában