Helyi sport

2022.08.16. 19:00

Szeged-Csanád GA: szükség lenne minden pontra

A labdarúgó NB II. 4. fordulójában a Szeged-Csanád GA szerdán 17.30-kor Szombathelyen a Haladás otthonában lép pályára.

Mádi József

Szakály Dénes (jobbról) és a csapat Szombathelyen gyarapítaná a pontjai számát.

Fotó: Laufer László

Sorrendben negyedszer játszik idegenben a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata. Az eddigi mérleg: három meccs, három győzelem, 3 szerzett és 5 kapott gól.

A statisztikából a kevés szerzett találat mindenképpen szembetűnő, illetve az is elgondolkodtató, hogy mind a három találkozón kapott gólt a csapat. Az MTK ellen kettőt, aztán Győrben egyet, majd Szentlőrincen megint kettőt. Az elmúlt szezon egyik legjobb csapatvédekezése még nem állt össze, ez jól látható. Meglehet, ez azért is fordulhat elő, mert legutóbb a baranyai együttes otthonában elszenvedett vereség alkalmával a kezdőben hét új játékos (Könczey Márk, Szilágyi Zoltán, Beronja Zoran, Sipos Szabolcs, Pintér Ádám, Szatmári Lóránd, Szakály Dénes) kapott szerepet.  

A következő ellenfél, a Haladás sem a gólgazdag meccseiről híres ebben az idényben, de a négy szerzett mellett csak kétszer találtak a kapujába.

– Egy ilyen rossz meccs után, mint amilyen a Szentlőrinc elleni volt, elsősorban jobb és eredményesebb játékot várok a Haladás ellen. Nagyon fontos, hogy ne az ellenféllel foglalkozzunk, hanem a saját játékunkra koncentráljunk. Agresszívnak kell lennünk minden pillanatban, csak ez a hozzáállás elfogadható. Tisztában vagyunk vele, hogy a Szombathely nagyon jó csapat. Otthon játszhat, amely nehezítő körülmény, főleg úgy, hogy zsinórban ez lesz a negyedik idegenbeli mérkőzésünk. Kicsit fáradtak vagyunk az utazások miatt, de ez a profi futballal jár. Felkészültünk az ellenfélből, készen állunk a mérkőzésre – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

Ami a szegedi sérülteket illeti, Kővári Róbert bokája sérült meg, azonban szépen javul az állapota, így a hamarosan újra ott lehet a csapatban. Gajdos Zsolt és Bíró Bence a győri mérkőzést zárta apróbb sérüléssel, de mindketten jó eséllyel ott lehetnek már a pályán ezen a héten.

A csapatból a védő Ódor Máté szintet lépett: tegnap jelentette be a szegedi klub, hogy az NB I.-es Vasas leigazolta.

Ami viszont érdekesség, hogy megint lesz televíziós mérkőzése a Szeged-Csanád GA együttesének: a labdarúgó NB II. 6. fordulójában augusztus 29-én (hétfőn) 20 órától lép pályára a csapat Siófokon, a találkozót az M4Sport élben közvetíti.

Addig viszont még akad feladat, hiszen előbb a Haladás otthonában kellene jó eredményt elérni, majd következik vasárnap 19 órától a szezon első hazai mérkőzése a Dorog ellen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában