Szeged

2022.09.27. 18:10

Megújult kollégiumba költözhettek be a hallgatók

Több mint 136 millió forintból újult meg a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karának Jancsó Miklós Kollégiuma.

delmagyar.hu

Fotó: Bobkó Anna

Az egyetemi évekhez szorosan hozzátartozik a kollégiumi élet. A kollégiumban töltött idő ugyanis a felnőtté válás nagyon fontos részét képezi. Ez az a hely, ahol a hallgatók megtanulhatnak közösségben élni, közös terveket szőni, kapcsolatokat építeni. Barátokra, ismeretségekre tehetnek szert nemcsak a velük egyidősek körében, hanem a tőlük idősebb és fiatalabb évfolyamos tanulók körében is

 – mondta Lázár György, az SZTE SZAOK dékánja az átadóünnepségen, majd arra buzdította a hallgatókat, hogy élvezzék a felújított közeget, és őrizzék meg azt a jövő generációi számára is.

A költségeket az SZTE SZAOK 124 millió forinttal, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből támogatta.

Valamennyi szoba új bútorzatot kapott, emellett a parkettát is felújították. 54 négyágyas szoba alakult át 3 ágyassá, valamint 6 kétágyas és öt egyágyas szoba berendezése újult meg, a férőhelyek száma összesen 179. A felújításnak köszönhetően a szobák komfortosabbá, szelőssebbé és modernebbé váltak

 – fejtette ki Révész Gábor kollégiumigazgató.

Kiemelte továbbá, hogy az órákra és a vizsgákra való felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást pedig az intézmény saját konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja. A kollégiumban élők tanulmányi átlagának eredménye azt mutatja, hogy a feltételek adottak ahhoz, hogy azok, akik az orvos- egészségtudományi képzési területet választották, biztonságos és hallgatóbarát körülmények között tanuljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában