Győzelem

2022.10.01. 22:13

Pick Szeged: Ferencváros elleni tempókézilabdával készültek az Aalborgra - fotók

Megdöntötte Bodó Richárd arénacsúcsát Rosta Miklós a Ferencváros ellen. Immár a magyar válogatott beálló jegyzi egy meccsen a legtöbb gólt a Pick Arénában, tizenhármat. A Pick Szeged 39–33-ra győzte le a Ferencvárost a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójában.

Becsei Dávid

A Pick Szeged 39–33-ra győzte le a Ferencvárost a férfi kézilabda NB I. 5. fordulójában.

Gyászszünet előzte meg a kezdődobást. A szegedi szurkolók vastapssal emlékeztek a csapat nemrég elhunyt egykori játékosáról, Lukács Jánosról. A hazaiak indították útjára a labdát, majd egy szövevényesebb támadás végén Tönnesen szerezte a mérkőzés első gólját, majd egy rá jellemző találattal egyenlített Lékai. 

Jó volt ránézni a két kezdőcsapatra, hiszen Mikler, Rosta, Borbély, Nagy Bence és Lékai révén a magyar válogatott bő keretéből öten is pályán voltak a kezdetekben. Mindössze egy-két perc alatt játékba lendült a Szeged, így a 9. percben már 7–3 állt az eredményjelzőn. A 12. minutumban 9–5-nél talált be a vendégcsapat, majd ezt követően jött egy periódus, amikor a szegedi védelem labdaszerzéseinek köszönhetően 14–5-re lépett el a Pick. Mindössze öt percre volt ehhez szükség, a fal mögött Mikler is bravúrt bravúrra halmozott. 

A fővárosiak időkérése sem törte meg a szegedi lendületet, így a két kapufával bemutatkozó Blonz első gólja a 21. minutumban már a közte tízet jelentette 16–6-nál. Mindkét csapat nagy tempót diktált, sok gól született, visszajött mínusz hétre a szünetig a Ferencváros. 

A tizenkét védést bemutató Miklert Alilovic váltotta a második játékrészre. Nem a szoros védekezésről szólt egyik oldalon sem a játék, a nagy sebességű támadások megmaradtak. Blonz „kibérelte” a balszélről a rövid alsót, többször is sikeresen lőtte ki, ahogyan Rosta is futószalagon kapta a bejátszásokat beállóban. 

Az utolsó percekre csak a különbség maradt meg kérdésnek, amit az FTC Füzi vezérletével megfaragott és a szünet utáni periódust meg is nyerte 20–19-re, a két pontot viszont 39–33 a szegediek tartották itthon. 

Csütörtökön jön az újabb Bajnokok Ligája-ütközet, 18.45-től az Aalborgot fogadja a Pick Szeged. 

Nyilatkozatok: 

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a csapatomnak az első félidőhöz. Emberek a játékosaim, nem gépek, tegnap későn értünk haza, de ma már időben kellett ébredni és koncentrálni a bajnokira. Ez senkinek sem könnyű feladat. A második félidő picit hosszú volt számunkra, így játszottunk az eredménnyel, illetve pihentettük Gabert, emiatt végig Rostával és Garciandával védekeztünk középen. Inkább nyerjünk hat góllal és ne sérüljön meg senki, minthogy nyerjünk tízzel, de valakit elveszítsünk. Tanulnunk kell ezekből a mérkőzésekből, mert sokgólos különbségnél sem szabad sokat hibázni, labdákat eladni vagy kétperces kiállításokat összeszedni. A legfontosabb, hogy győztünk, és mindenki egészségesen zárta a találkozót. Sok problémánk van a hármas védő posztján, az ötödik opciót használtuk ma. Látszódhat úgy, hogy sok gólt kaptunk, de nem mindegy hány támadásból születtek ezek. Mindkét csapat nemzetközi találkozóra készült, kifejezetten jól jött számunkra most ez a találkozó a Ferencvárossal, hiszen hasonló stílusban kézilabdáznak, mint a csütörtökön ránk váró Aalborg. Ha így játszanak a zöld-fehérek a Steaua ellen, mint ellenünk, biztosan továbbjutnak. 

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Nagyon hosszú utunk volt haza Kielből. Szerencsére az első félidőben akkora különbségű előnyt építettünk fel, hogy a másodikban ennek megtartására kellett koncentrálnunk. Szép emlék lesz, hogy én lőttem először tizenhárom gólt a Pick Arénában, de szeretnék védekezésben még javulni. 

Pásztor István, a Ferencváros vezetőedzője: – A második félidővel elégedettebb voltam, de azzal sem teljesen. Egy nagyon jó csapat ellen készülhettünk a keddi Európa-liga-meccsünkre, amelyen az Európa-liga csoportkörébe jutás lesz a tét. Azt kértem a srácoktól, hogy diktáljunk hatalmas iramot, ezt teljesítették is. Azt viszont borzasztó volt átélni, hogy az első játékrészben rengeteg ziccert hibáztunk, szerencsére ezeknek a kialakításával nem volt gondunk. Jó érzés, hogy tudtuk tartani a Szeged tempóját. Kitűnő felkészülés volt a keddi mérkőzésünkre, megtapasztaltuk, milyen egy top BL-csapat ellen kézilabdázni. 

Prainer Viktor, a Ferencváros játékosa: – Gratulálok a Szegednek, kemény, hajtós mérkőzést játszottunk. Amit megbeszéltünk, hogy futunk mindenáron, az sikerült. Szorosabb eredményt is elérhettünk volna, ha belőjük a gólhelyzeteinket. Jó erőfelmérő volt, kedden szeretnénk visszavágni a Bukarestnek. 

Pick Szeged–Ferencváros 39–33 (20–13) 

Férfi kézilabda NB I., 5. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 2500 néző. Vezette: Sándor L., Szikszay. 
Pick Szeged: MIKLER – Radivojevics 2/1, TÖNNESEN 6, Bombac, ROSTA 13, Bodó 1, Frimmel 3. Csere: Alilovic (kapus), Gaber 2, BLONZ 6, Szita 2, Martins 3, Garciandía 1, Sostaric. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Ferencváros: Borbély – Imre B. 4/1, Bognár, DEBRECZENI 4, J. Mikita, Nagy B. 1, Lékai 2. Csere: Győri K. (kapus), Kovacsics P. 4, Bujdosó 2/1, Balogh 1, PRAINER 6, Csörgő 6, FÜZI 6, Bohács 1. Vezetőedző: Pásztor István. 
Hétméteres: 3/1, ill. 3/2. 
Kiállítás: 10, ill. 8 perc. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában