Zöld Színház Projekt

2022.10.03. 16:32

Nagymacskát fogadott örökbe a Szegedi Nemzeti Színház

Barnák László főigazgató hétfőn vette át az örökbefogadói oklevelet Veprik Róberttől, a Vadaspark igazgatójától.

Koós Kata

A színészek el is nevezhették a kárpáti hiúzt, a Móric név felé hajlottak. Fotó: Sándor Judit/MW

A Szegedi Nemzeti Színház két közelgő bemutatója, A bűvös vadász opera és a Macskajáték színmű apropóján a társulat örökbe fogadta a Vadaspark kárpáti hiúzát. 

Fotós: Sándor Judit/MW

Tavaly csatlakoztunk a Jövő Nézőiért – Zöld Színház Projekthez. Fontosnak tartjuk, hogy a természetvédelemre, a tudatos zöld gondolkodásra felhívjuk a figyelmet. Fontos szempont volt az állat kiválasztásánál, hogy miként tud kapcsolódni a színház idei repertoárjához. A Kárpáti hiúz vadászó életmódot folytat és macskaféle, így adta magát

 – mondta el Barnák László főigazgató, aki hétfőn vette át az örökbefogadói oklevelet Veprik Róberttől, a Vadaspark igazgatójától. 

Fotós: Sándor Judit/MW

A Macskajáték produkció szereplői közül Fekete Gizi és Tánczos Adrienn, A bűvös vadász előadói közül pedig Szélpál Szilveszter vett részt az örökbefogadáson. A színészek el is nevezhették újdonsült gondozottjukat, gyors és jó hangulatú ötletbörze után a Móric név felé hajlottak, de a végleges döntést még nem hozták meg. 

Fotós: Sándor Judit/MW

Fekete Gizi lapunknak elmondta, egy macska büszke gazdája, úgyhogy nagy örömmel fogadta az örökbefogadás lehetőségét. Barnák László a színészeknek hangsúlyozta, csak a bemutatók után simogathatják meg Mórickát, hiszen a premierek nem maradhatnak el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában