A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában

2022.10.06. 20:19

Negyedszer is vereség

A férfi kézilabda Machineseeker Bajnokok Ligája negyedik fordulójában a negyedik vereségét szenvedte el a Pick Szeged, amely hazai pályán a dán Aalborg ellen 41–29-re kikapott.

Mádi József

Nem működött jól a szegedi védekezés.

Fotó: Karnok csaba

A Pick Szeged keretében ott volt a csapatkapitány Bánhidi Bence, viszont a szlovén Borut Mackovsek továbbra sem állt a szakmai stáb rendelkezésére.

A meccs első gólját a Szeged szerezte, Mario Sostaric dobta szélről, majd egy kivédekezett támadás után Sebastian Frimmel növelte az előnyt, 2–0. Aron Palmarsson lövését védte Mikler Roland, majd megint Frimmel talált be, 3–0. Az első öt perc végére megmaradt a három gólos szegedi előny – remekül kezdődött a találkozó. A dánokban Barthold tartotta a lelket, ő szerezte az Aalborg első két találatát.

A folytatásban gyorsan és felváltva születtek a gólok, miközben Bánhidi Bence kezét kellett ápolni, majd be is vonult az öltözőbe – vélhetően rosszul nyúlt bele egy labdába. Ezalatt Rosta Miklós szerzett két gólt, így 7–4-nél a 11. percben időt kértek a dánok.

Ennek pozitív hatása volt a vendégek játékára, hiszen Mikler ugyan szélről védett, de a támadójáték akadozott, így 7–6-ra módosult az eredmény. Palmarssont is ápolni kellett, az Aalborg ennek ellenére kiegyenlített, 9–9.

A 20. percben Sostaric üres kapus gólt szerzett akkor, amikor a vendégek a meccsen először a vezetésért támadhattak, 11–10. Sőt ugyanő volt az, akinek köszönhetően megint kettő volt a Pick előnye, 12–10. A 26. percben a mérkőzésen először vezetett az Aalborg, mivel három gólt szerzett egymás után, de jó hír volt, hogy Bánhidi visszatérhetett a pályára.

A félidő hajrájában Kent Robin Tönnesen kapott 2+2 perces kiállítást, azaz az első játékrész végét és a második elejét emberhátrányban játszotta a Szeged, így nem volt meglepő, hogy a meccs felénél két góllal vezetett az Aalborg, 15–17.

Két perc alatt újabb három gyors dán góllal indult a második félidő, így öt találatról kellett volna visszakapaszkodni, 15–20. A szünet utáni első hat perc alatt azonban már hatra nőtt a dán előny, Pastor időt is kért. Kezdett szétesni a szegedi játék, héttel mentek a vendégek 17–24-nél.

A dánok hosszú és lassú támadásokkal folytatták a mérkőzést, és ugyan sikerült négy-öt gólra visszajönni, de az előny nem akart gyorsabban fogyni, 45. perc: 23–29.

Csodára lett volna szükség a meccs utolsó negyedében akár az ikszhez is, ám ez nem sikerült, így a negyedik vereségét szenvedte le a Pick Szeged legalább 34 gólt kapva... 

A BL-ben október 26-án a norvég Elverum érkezik Szegedre.

Pick Szeged–Aalborg (dán) 29–41 (15–17)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 4. forduló. Szeged, Pick Aréna, dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 5300 néző. Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák).
Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6, Garciandía 3, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 2, Frimmel 4. Csere: Alilovic (kapus), Gaber, Rosta 4, Radivojevics 2/2, Martins, Blonz 1, Tönnesen 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Aalborg Handbold: Gade – Björnsen 6, Sandell, J. Nielsen 4, Möllgaard, Pálmarsson 1, Barthold 10. Csere: Aggefors (kapus), M. Hansen 11/3, Claar 2, Antonsen 1, Hangaard 6. Vezetőedző: Stefan Madsen.
Hétméteres: 2/2, ill. 4/3.
Kiállítás: 10, ill. 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában