Szegedi hírek

2022.11.25. 18:10

Emléket állítottak a kézsebészet óriásának - Fotók

A tavaly márciusban elhunyt Simonka János Aurélra emlékeztek pénteken.

delmagyar.hu

A tavaly márciusban elhunyt Simonka János Aurélra emlékeztek pénteken. Fotó: Karnok Csaba

– Emlékezünk egy orvosra, egy sebészre, aki rendíthetetlenül hitt abban, hogy kellő kitartással szinte minden megoldható. Sosem adta fel. Emlékezünk egy tanítóra, aki az utolsó pillanatig oktatta a fiatal kollégákat, nem törődve a fájdalmaival – mondta pénteken Varga Endre, az SZTE SZAKK Traumatológiai Klinika egyetemi tanára a Simonka János Aurél emlékére szervezett ülésen.

Simonka János Aurél, a Traumatológiai Klinika emeritus professzora, vagy ahogyan a szakma hívja, a magyar kézsebészet óriása türelemmel viselt súlyos betegség következtében tavaly márciusban hunyt el.

– Pályáját a Kórbonctani Intézetben kezdte 1972-ben, majd 74-től a II-es Sebészeti Klinikán dolgozott, és már ekkor elköteleződött a kéz- és mikrosebészet iránt. Tagja volt annak a teamnek, amely Magyarországon először ültetett át lábujjat, hüvelykujj pótlására, nevéhez fűződik a hazai plexus-sebészet elindítása, valamint több jelentős műtéti innováció bevezetése – mutatott rá a professzor.

Az ülést követően emléktáblát is avattak a régi-új klinika Láng Imre tanterménél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában