Advent

2022.11.25. 20:00

Szentesen betlehem helyett dodzsem lesz Advent idején - Fotók

Idén nem futotta fényjátékra és neves fellépőkre Szentesen, az adventi várakozás időszakára inkább dodzsemmel és kisvasúttal készülnek a szervezők.

delmagyar.hu

Vidámpark a szentesi adventi vásárban. Fotó: Majzik Attila

Az, hogy az elektromos kisautók pályáját a Megyeháza előtt állították fel, sokaknál kiverte a biztosítékot. A helyiek leginkább azt tették szóvá, hogy a „bazári hangulat” – amiből már csak egy céllövölde hiányzik, hogy teljes legyen a falunapi kép – egyáltalán nem passzol a Jézus születésére készülő, elcsendesülő adventi időszakhoz.

– A karácsonyra készülünk, nem a majálisra. Ez a vidámpark inkább a gyereknaphoz passzolna. Gratulálok annak, aki ezt kitalálta. Szomorú, hogy az idén el kell menni a városból, ha egy kis karácsonyi hangulatra vágyunk – foglalta össze véleményét az egyik helyi édesanya.

 

 – Örülök, hogy lesznek házikók, mert azok hangulatosak. Megértem és jogosnak is tartom a karácsonyi fények csökkentését. A kevesebb fénnyel is lehet karácsonyi hangulatot csinálni, de azzal a vasszörnnyel nem – hangzott el egy másik vélemény.

A pénteken nyitó karácsonyi vásárban a vidámpark mellett tíz faházban várják majd árusok a a Kossuth térre kilátogatókat. Az árusok maguk fizetik az energiafogyasztásukat, cserébe a város elengedi a közterület-használati díjat, viszont sem takarítást, sem éjjeli biztonsági őröket nem kapnak az önkormányzattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában