Férfi kézilabda NB I.

2022.11.26. 20:28

A Pick Szeged tartalékolva erejével győzött a NEKA ellen - galéria

A fiatalos lendület találkozott a rutinnal a NEKA és a Pick Szeged találkozóján utóbbi otthonában. 18–14-es első játékrész után a Pastor-csapat folyamatosan őrölte fel az elfáradó balatonboglári játékosokat és aratott 36–24-es sikert a férfi kézilabda NB I. tizedik fordulójában.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Mindössze annyiban változott a Pick Szeged összeállítása a szerdai Bajnokok Ligája-mérkőzéshez képest, hogy Molnár Robin kikerült belőle egy kisebb sérülés miatt, amit a NEKA elleni meccs előtt rendezett PLER-rel szemben lejátszott NB I./B-s találkozón szenvedett el. 

Bodó Richárd találata indította el a mérkőzést, amelyen már 3–1-re és 5–3-ra is vezettek a szegediek. Kovács és Papp átlövései viszont rendre utat találtak a hazai kapuba, így 5–5-nél a 8. percben a NEKA utolérte a Picket. 8–8-nál negyedóra elteltével kérte ki első időkérését Juan Carlos Pastor, ami mérsékelten hozta meg ekkor még csak a várt eredményt. 

Két minutummal később kapust cserélt a Szeged, Alilovic – kissé sántított és fogta a jobb combját – helyére a fiatal, korosztályos szerb válogatott Luka Krivokapics érkezett. Néhány másodperc erejéig vendégelőnyt mutatott a tábla (9–10). Öt–nullás sorozattal építette fel az addigi legnagyobb különbséget a címvédő, L. Krivokapics is beletenyerelt három labdába, míg támadásban szétoszlottak a gólok. 

A szünet után sem tudott még rögtön jobban ellépni a Pick a NEKA-tól, a fiatalok szépen kézilabdázva kontrolláltak a különbséget öt-hat találat között. 

Már az első percben a lábához kapott Alilovic egy labdáért ugrás után. Mackovsek sem tudta végigjátszani a hatvan percet egy sérülés miatt, egyikőjük kiválása sem jönne jól a rosszabb eredmények után magára találó Tisza-partiaknak. 

Az utolsó szűk tíz percben kinyílt az olló a két csapat között, 29–22-ről produkált még egy 7–2-es rohamot a Pick, amely szerdán 18.45-től a Celje otthonában folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában. 

Pick Szeged–NEKA 36–24 (18–14) 

Férfi kézilabda NB I., 10. forduló. Szeged, Pick Aréna, Dr. Bérczy Mihály sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Rontó, Szanyi. 
Pick Szeged: Alilovic – Bombac 2, Garciandía 1, Gaber, ROSTA 7, Bodó 4, Frimmel 3/3. Csere: L. Krivokapics (kapus), RADIVOJEVICS 5, SZITA 5, TÖNNESEN 4, BLONZ 4, Bánhidi 1, Mackovsek. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
NEKA: Palasics – Krakovszki Zs., Krakovszki B. 1, ÁCS 3, PAPP T. 4, KOVÁCS T. 5, Bajus. Csere: Deményi (kapus), Fekete D. 2, Dobi 2, KATHI 3, Dely 2, Karai, Szilágyi 1/1, Sisa 1. Vezetőedző: Sótonyi László. 
Hétméteres: 3/3, ill. 2/1. 
Kiállítás: 2, ill. 8 perc. 

Nyilatkozatok: 

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: – Gratulálok Sótonyi László kollégámnak, mert kiváló munkát végez a NEKA-val. Sokat cseréltünk, hogy Bánhidi, Gaber és Mackovsek kevesebb időt töltsön a pályán, de sajnos utóbbi így is megsérült. Frimmel is csak negyedórát kézilabdázott, mert sérülésből tért vissza a héten. 

Rosta Miklós, a Pick Szeged játékosa: – Nagy iramban kezdődött a találkozó, jól tartotta magát a NEKA. Miután összekaptuk magunkat, magabiztos sikert arattunk. A Celje elleni BL-meccsig van még néhány edzésünk, hogy javítsunk a játékunkon. 

Sótonyi László, a NEKA vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik a BL-ben és a magyar bajnokságban is. A hazaiak azon a szinten kézilabdáznak, ahova a mi játékosaink szeretnének elérni. Felemásak az érzéseim. Tudom, hogy erősebb, nagyobb csapat a Szeged, a második félidőben kijött a két csapat között a különbség, de az elsőben szépen teljesítettünk. Azért jöttünk Szegedre, hogy tanuljunk ebből a hatvan percből a fontos mérkőzéseinkre. 

Szilágyi Benjámin, a NEKA játékosa: – Szegediként furcsa piros mezben játszani, de kezdem megszokni. Jó érzés volt, hogy jól fogadtak a szurkolók, köszönöm nekik. Felőrölt bennünket a Szeged és a második félidőben kijöttek a hibáink, amíg viszont tudtuk játszani a játékunkat, addig elégedettek lehettünk a teljesítményünkkel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában