Szegedi hírek

2022.11.27. 20:00

Szegeden is fellobbant az adventi koszorú lángja - Fotók

Vasárnap este gyakorlatilag megtelt a Dóm tér, rengetegen voltak kíváncsiak az első gyertya meggyújtására.

delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A város adventi koszorúján a hit lángját Botka László polgármester és Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök gyújtotta meg. A Szegedi Nemzeti Színház adventi kamarakórusának előadása után Botka László arról beszélt, óriási öröm, hogy két év kihagyás után újra együtt lehet ezen az alkalmon a város.

– Ez egy személyes ünnep, de fontos, hogy együtt is ünnepeljünk és kifejezzük, hogy bár sokszínűek vagyunk, de mindannyian vágyunk a szeretetre, a boldogságra és a reményre – fogalmazott, majd azt kívánta, jusson a fényből a határon túlra is, oda, ahol most háború dúl. 

Botka hozzátette: az önkormányzat 650 családnak ad ingyen tűzifát, 2100 család kap csomagot és több tucat civil szervezet is szervez karácsonyi akciókat, vagyis Szeged összefog, hogy mindenkinek békés, boldog karácsonya legyen. Kiss-Rigó László pedig arra emlékeztetett: akinek a születésnapjára készülünk, már megszületett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában