Szegedi aikidós

2022.11.30. 09:11

Díjat kapott Mihalicska István

A szegedi Mihalicska István (középen, szürke zakóban) emlékdíjat vehetett át.

Fotó: Nemzeti Aikido Szövetég

A Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország megtartotta hagyományos díjátadóját a 2022. évben kiemelkedő munkát végző aikidósok elismerése kapcsán. Az elmúlt évben Makó adott otthont az eseménynek, idén Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem központi épületében az Állam- és Jogtudományi Kar Tanácstermében igen reprezentatív környezetben találkozhattak a sportolók.

A Magyar Aikido Sportért Alapítvány 2005-ben kezdeményezte a díj átadását és az Év aikidósa cím azóta minden évben gazdára talál. 2010 óta az aikidóban és az aikidóért végzett több éves vagy évtizedes munka elismerése is díjazva van, míg 2014-től a Piero sensei emlékdíj is gazdára talál.

A rendezvényen a szövetség általános elnöke, szakmai vezetője,  a makói Márton Imre ünnepi beszédében kiemelte az elvégzett munka értékelését, a díjazottak munkáját, példamutatását nem csak a helyi közösségben, hanem a szövetség és a magyar aikidó életében is.

Az eseményen Csongrád-Csanád megyei elismerésnek is örülhettünk: a Piero sensei emlékdíjat a Szegedi Aikido Kultúra Egyesület szakmai vezetője,  Mihalicska István vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában