Az SZTE VK vívói

2022.12.07. 09:05

Sokat tapasztaltak

Az SZTE VK három vívója, Nagy Huba, Nina van Leeuwen és Zsögön Andor két nemzetközi viadalon is képviselhette a szegedi klubot.

A két szegedi, Zsögön Andor (balról) és Nagy Huba (jobbról) jól szerepelt a nemzetközi versenyeken.

Fotó: SZTE VK

Az elmúlt időszakban két komoly kadett világversenyt rendeztek az Európai Vívószövetség szervezésében, amelyeken Szegedről az SZTE VK színeiben Nagy Huba, Nina van Leeuwen és Zsögön Andor indulhatott.

Az első viadalon a németországi Nürnbergben a férfiak 270 fős mezőnyben indultak neki a versenynek, amelyen Zsögön Andor a nagyon előkelő 23. helyen végzett, míg Nagy Huba 155. lett. A női mezőnyben Nina van Leeuwen a 217. helyen végzett a 269 női versenyzőből. Másnap a fiúk a csapatversenyben is érdekeltek voltak, és az induló 50 válogatottból a 7. helyet szerezték meg.

Az újabb eseménynek már Magyarország fővárosa, Budapest adott otthont, és ezen a viadalon a férfi mezőnyben 29 országból 312 versenyző indult. A versenyen Zsögön Andor a 33. helyen végzett, míg Nagy Huba sokat javítva az előző viadalokhoz képet az 53. helyen zárt. A női mezőnyben Nina van Leeuwen a 201. helyen végzett a 270 fős női mezőnyben. Az esemény másnapján a csapatversenyt bonyolították le, amelyen Zsögön Andor először szerepelt válogatottként a magyar II-es csapatban. A mieink a francia együttes legyőzése után Szingapúrral találkoztak, és komoly csatában 45:38-re nyertek, így a 16 között folytathatták. A nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen a végső győztes USA csapatától kaptak ki, így a 13. helyen zártak az 50 induló csapat között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában