Magyarország az élmezőnyben

2022.12.07. 12:09

Uniós viszonylatban továbbra is olcsónak számít az üzemanyag hazánkban

Habár a hatósági ársapka megszüntetésével az üzemanyagok jelentősen drágultak, uniós viszonylatban Magyarországon továbbra is olcsón tankolhatunk.

Illuszráció

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A brüsszeli szankciók miatt kivezetik a benzinárstopot – jelentette be kedd este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A rendelet tegnap 23 órától lépett életbe, azóta a Mol árai szerint a benzin 640 forintba, míg a gázolaj 699 forintba kerül – azaz harmadával többet kell értük fizetni, mint eddig. Ugyanakkor mindez nem változtatott azon a tényen, hogy továbbra is a magyarországi üzemanyagár az egyik legalacsonyabb az unióban – írja a Világgazdaság.

A cargopedia.net 2022. december 5-i adatai szerint az 1,498 eurós benzin és 1,653 eurós gázolaj literenkénti ár az előbbi esetében a 7., utóbbi esetében a 8., legolcsóbb volt a tagállamok között, tehát közel 20 országban is drágább az üzemanyag, mint hazánkban.

Forrás: MOL, holtankoljak.hu

A benzinért Görögországban kell fizetni a legtöbbet, 409,36 eurós árfolyam mellett közel 800 forintba kerül egy liter, majd őt követi Finnország 788 forinttal. A gázolajnál pedig Svédország a listavezető 886 forintos literenkénti árral, majd Finnországban 842 forinttal – mutat rá a vg.hu.

Forrás: MOL, holtankoljak.hu

A Világgazdaság cikke ITT olvasható.

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában