Helyi kultúra

2023.01.29. 08:40

Tovább színesedett Szentes kulturális élete - Galéria

Ismét élettel telt meg az egykori diákpince. A helyet egy éve a Tiszapart Underground Kulturális Egyesület működteti Art Pince néven, a szervezők most egy képzőművészeti kiállítással mutatták meg, milyen is az a szentesi underground életérzés.

M. A.

Sok mindent láttak már az egykori szentesi diákpince falai: a punk koncertektől kezdve a diákszövetségi üléseken át a Hatalom Kártyái versenyig mindenféle rendezvénynek helyet adott a postával szembeni helyiség.

A pincét több mint egyéves folyamat után szerezte vissza az önkormányzat, miután évekig bérbe volt adva és raktározásra használták a helyiséget. Egy éve a Tiszapart Underground Kulturális Egyesület vette birtokába a pincét, ahol most „Két jó barát” címmel szerveztek képzőművészeti kiállítást. A manapság Art Pince néven futó helyen Horváth Sándor és Szilágyi Sándor munkáit mutatták be.

Horváth Sándor rajzaival, gipszmaszkjaival és fafaragásaival tette tartalmasabbá a kiállítást. Mint elmondta, mostanában kopjafákon, totemoszlopokon dolgozott, a tárlatra régebbi munkáit hozta el.

– Én tanyasi gyerek vagyok, mindig is a természet állt közel a szívemhez. Képtelen lennék háromszögeket meg gömböket festeni. Az erdős, tiszás, tanyás képek rendkívül kedvesek a szívemnek, nekem ez elégíti ki a lelki igényemet – beszélt olajfestményeiről Szilágyi Sándor.

Mint Szabó Zoltán polgármester kiemelte, a szervező egyesületnek az volt a célja, hogy azok a kicsit különc művészek is otthonra találjanak az Art Pincében, akik más színtereken nem kapnak lehetőséget, vagy ők maguk nem szeretnének más helyeken megjelenni. – Ennek a pincének mindig az volt valahol a lényege, hogy olyan menedék legyen, ahol olyan festményeket és alkotásokat láthatunk, olyan zenéket hallgathatunk, amik elütnek a megszokottól. Segítjük az egyesület munkáját, hogy a következő években, évtizedekben ez egy olyan hely lehessen, ahol különleges eseményeken különleges emberek mutathatják meg, hogy mit tudnak – közölte a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában